Heta räkor

Betyg 4.6 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Heta räkor

Smörstekta räkor som toppas med en het chili- och vitlöksolja. Heta räkor med vitlök och persilja är jättegott att servera på surdegsbröd, till förrätt eller som tapas.  

Heta räkor

Ingredienser

4 portioner
350 g frysta råa oskalade vannameiräkor
1 röd peppar (chili)
1 - 2 vitlöksklyftor
1 kruka persilja
50 g smör
1 dl olivolja
salt
nymalen svartpeppar
1 - 2 tsk sambal oelek

Till servering

bröd (gärna surdegsbröd)
citronklyftor

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.7 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1403 KJ / 335 kCal
Fett30 g
Salt3 g
Kolhydrater3 g
Protein15 g

Testa liknande recept

Enkel frutti di mare
Betyg 4.6 av 5.22 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Räklinguine med fänkål, vitlök och alger
Betyg 3.2 av 5.21 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Grillat levainbröd med wannameiräkor, pocherat ägg och basilikamajonnäs
Betyg 5 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Lakritskladdkaka
Betyg 2.9 av 5.187 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Grillade vannameiräkor i salladsblad
Betyg 4.3 av 5.27 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Grillad romansallad med nektarin och vannameiräkor
Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad