Lättlagad vegolasagne
Man är ofta sugen på lasagne, men tiden räcker inte alltid till för alla moment. Så här har du en lättlagad vegolasagne, perfekt att göra mitt i veckan! Här används créme fraiche som bindande sås, och den varvas med plattor och en färdig pastasås med sojaprotein. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2019
Ingredienser
4 portioner
3 förp pastasås bolognese med soja (à 390 g)
12 lasagneplattor
2 dl crème fraiche
1 1/2 dl riven ost
1 krispsallad eller huvudsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2647 KJ / 642 kCal
Fett29 g
Salt3 g
Kolhydrater65 g
Protein23 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Som sagt, pastasåsen är alldeles för syrlig så man behöver krydda upp den för att rädda denna rätt.
Per
2019-12-19Jag läste den tidigare kommentaren så jag hällde upp pastasåsen i en bunke och smakade av med salt, peppar och spiskummin. Det blev gott, nästa gång kanske jag testar att ha i lite socker för att mildra synligheten utan riktigt så mycket salt. Kan också tänka mig att det skulle kunna va gott med keso istället för henne fraiche.
Jessica
2019-12-17Tyvärr va den inte så god, det blev för syrligt och en lasagn ska vara salt
Mio
2019-12-10