Räkcrostini med koriandermajo

10
1
Räkcrostini med koriandermajo

Gör en asiatisk snitt till fördrinken. Blanda räkor med krämig majonnäs, syrligt limeskal och smakrik koriander. Toppa med chiliflakes för lite extra sting. Oemotståndligt gott.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2017

Räkcrostini med koriandermajo

Ingredienser

20 st
1 dl majonnäs
1 dl färsk koriander
1 krm salt
1 krm svartpeppar
200 g skalade räkor
1 tsk finrivet limeskal
1 krm chiliflakes
20 crostini
1 msk sesamfrön
1 tsk chiliflakes

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein men kontrollera innehållet i majonnäsen och crostinin.
Gör glutenfri: välj glutenfri crostini.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs och kontrollera innehållet i crostinin.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentar

Olof

2018-10-13

Skippa det släta mixandet av koriander och majonnäs, vätskan i den färska koriander gjorde att allt skar sig och blev rimligt. Hacka koriandern och vänd ner den i majonnäsen "manuellt".

Näringsvärde per portion

Energi 229 KJ / 55 kCal
Fett 4 g
Salt 0.38 g
Kolhydrater 4 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden