Oliv- & körsbärscrostini | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Oliv- & körsbärscrostini

Dessa smakrika oliv- och körsbärscrostini är perfekt som tilltugg eller vickningsmat. Sväng bara snabbt ihop en mumsig blandning av oliver, körsbär och lök tillsammans med syrlig citronjuice och olivolja och servera direkt på krispig crostini.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Kärna ur och grovhacka oliver och körsbär. Skiva vårlökar tunt.
  2. Blanda oliver, körsbär och lök med färskpressad citronjuice och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
  3. Fördela blandningen på crostini. Servera direkt så behåller crostinin sin krispighet.

För alla

Fri från ägg, men kontrollera innehållet i crostinin. Innehåller gluten och mjölk.
Gör glutenfri: rosta glutenfritt bröd och använd som crostini.
Gör mjölkfri: rosta mjölkfritt bröd och använd som crostini.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 1/2 dl oliver
  • 1/2 dl körsbär
  • 2 vårlökar
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 1/2 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1/2 påse crostini
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 871 kJ / 207 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden