Räkceviche på minispett

Räkceviche på minispett är ett perfekt tilltugg på buffébordet. Räkorna får smak i marinaden av chili, salladslök, lime- och apelsinjuice. Ju längre du marinerar räkorna desto smakrikare blir de!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2006

Ingredienser
10 st
1/3 röd paprika
1/3 chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 skalad vitlöksklyfta
1 salladslök
rivet skal från 1/2 sköljd lime
rivet skal från 1/2 sköljd apelsin
1/2 dl olivolja
juice av 1 lime
salt och nymalen svartpeppar
200 g skalade räkor (200 g skalade motsvarar 500 g med skal)
Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
3 stBlir ännu godare om man även pressar ner saften från en lime och en den halva apelsinen!!
Ulrika
Supergoda spett. Vi lät också räkorna marineras hela natten. Det blev verkligen en hitt! Serverades till champangen innan maten på nyår.
Angela
Jättegoda spett som vi serverade på en kall buffé. Vi lät räkorna ligga i marinaden över natten.
Malin