Räkceviche på minispett

Betyg 3.4 av 5.17 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Räkceviche på minispett

Räkceviche på minispett är ett perfekt tilltugg på buffébordet. Räkorna får smak i marinaden av chili, salladslök, lime- och apelsinjuice. Ju längre du marinerar räkorna desto smakrikare blir de!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2006

Räkceviche på minispett

Ingredienser

10 st
1/3 röd paprika
1/3 chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 skalad vitlöksklyfta
1 salladslök
rivet skal från 1/2 sköljd lime
rivet skal från 1/2 sköljd apelsin
1/2 dl olivolja
juice av 1 lime
salt och nymalen svartpeppar
200 g skalade räkor (200 g skalade motsvarar 500 g med skal)

Gör så här

00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Blir ännu godare om man även pressar ner saften från en lime och en den halva apelsinen!!

    Ulrika

  • Supergoda spett. Vi lät också räkorna marineras hela natten. Det blev verkligen en hitt! Serverades till champangen innan maten på nyår.

    Angela

  • Jättegoda spett som vi serverade på en kall buffé. Vi lät räkorna ligga i marinaden över natten.

    Malin

Testa liknande recept

  • Lax- och räkceviche
    Betyg 3.6 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Ceviche på pilgrimsmusslor
    Betyg 3.3 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kycklingvingar med saffran och chili
    Betyg 2.8 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ceviche på röding
    Betyg 4.5 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad