Räkceviche på minispett
Räkceviche på minispett är ett perfekt tilltugg på buffébordet. Räkorna får smak i marinaden av chili, salladslök, lime- och apelsinjuice. Ju längre du marinerar räkorna desto smakrikare blir de!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2006
Ingredienser
10 st
1/3 röd paprika
1/3 chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 skalad vitlöksklyfta
1 salladslök
rivet skal från 1/2 sköljd lime
rivet skal från 1/2 sköljd apelsin
1/2 dl olivolja
juice av 1 lime
salt och nymalen svartpeppar
200 g skalade räkor (200 g skalade motsvarar 500 g med skal)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Blir ännu godare om man även pressar ner saften från en lime och en den halva apelsinen!!
Ulrika
2010-01-01Supergoda spett. Vi lät också räkorna marineras hela natten. Det blev verkligen en hitt! Serverades till champangen innan maten på nyår.
Angela
2007-02-05Jättegoda spett som vi serverade på en kall buffé. Vi lät räkorna ligga i marinaden över natten.
Malin
2007-01-20