Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Räkceviche på minispett

Räkceviche på minispett är ett perfekt tilltugg på buffébordet. Räkorna får smak i marinaden av chili, salladslök, lime- och apelsinjuice. Ju längre du marinerar räkorna desto smakrikare blir de!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka röd paprika i små tärningar. Finhacka chilifrukt (t ex spansk peppar), skalad vitlöksklyfta och salladslök.
  2. Blanda allt i en skål. Tillsätt rivet skal från sköljd lime och sköljd apelsin. Rör i olivolja och juicen från limen. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  3. Lägg i de skalade räkorna och låt marinera i ca 20 minuter. Trä upp på tandpetare eller cocktailpinnar.

Ingredienser

Portioner: 10 st
  • 1/3 röd paprika
  • 1/3 chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 1 skalad vitlöksklyfta
  • 1 salladslök
  • rivet skal från 1/2 sköljd lime
  • rivet skal från 1/2 sköljd apelsin
  • 1/2 dl olivolja
  • juice av 1 lime
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 200 g skalade räkor (200 g skalade motsvarar 500 g med skal)
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer