Räkceviche på minispett

Betyg 3.4 av 5.
17 personer har röstat
3
Räkceviche på minispett

Räkceviche på minispett är ett perfekt tilltugg på buffébordet. Räkorna får smak i marinaden av chili, salladslök, lime- och apelsinjuice. Ju längre du marinerar räkorna desto smakrikare blir de!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2006

Räkceviche på minispett

Ingredienser

10 st
1/3 röd paprika
1/3 chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 skalad vitlöksklyfta
1 salladslök
rivet skal från 1/2 sköljd lime
rivet skal från 1/2 sköljd apelsin
1/2 dl olivolja
juice av 1 lime
salt och nymalen svartpeppar
200 g skalade räkor (200 g skalade motsvarar 500 g med skal)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
17 personer har röstat

Kommentarer

Blir ännu godare om man även pressar ner saften från en lime och en den halva apelsinen!!

Ulrika

2010-01-01

Supergoda spett. Vi lät också räkorna marineras hela natten. Det blev verkligen en hitt! Serverades till champangen innan maten på nyår.

Angela

2007-02-05

Jättegoda spett som vi serverade på en kall buffé. Vi lät räkorna ligga i marinaden över natten.

Malin

2007-01-20

Testa liknande recept

Lax- och räkceviche
Betyg 3.6 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mangosalsa med räkor och gurka
Betyg 2.9 av 5.
23 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ceviche
Betyg 2.8 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mias räkceviche
Betyg 2.2 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kycklingvingar med saffran och chili
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Citrusmarinerad lax med gurka och rädisa
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga