Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Kycklingvingar med saffran och chili

Kycklingvingar med saffran och chili är ett utmärkt tillbehör till buffén eller som tapas. Kycklingen får smak av chili, vitlök, saffran samt yoghurt och du garnerar med syrlig och söt apelsin.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka vitlöken.
  2. Rör ut saffranet i yoghurten i en stor bunke. Blanda i chili, vitlök och salt.
  3. Lägg i kycklingvingarna och låt marinera minst 2 timmar eller över natten i kylen.
  4. Sätt ugnen på 225°C.
  5. Lägg kycklingvingarna i en stor ugnsform och stek ca 20 minuter i ugnen. Kan förberedas hit. Värm i 150°C ca 10 minuter före servering.
  6. Skär apelsinen i klyftor. Lägg upp kycklingvingarna på ett vackert fat och garnera med apelsinklyftorna.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ, t ex Alpro soya yofu naturell.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 kg kycklingvingar
  • 1 chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 g saffran
  • 2 dl naturell yoghurt (3 %)
  • 1 apelsin
  • salt
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer