Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Citrusmarinerad lax med gurka och rädisa

En het och utsökt middagsrätt att lyxa till vardagskvällen med. Den syrliga smaken av den citrusmarinerade laxen blir suverän tillsammans med de fräscha inslagen av gurka och rädisor. Serverad med nygrillat ciabattabröd är rätten fulländad.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär laxen i tunna skivor och lägg den på tallrikar.
  2. Skölj limen och apelsinen väl. Riv skalet och pressa juicen.
  3. Kärna ur och finhacka chilifrukten. Blanda med citrusskal, -juice och olivolja.
  4. Skala och halvera gurkan på längden. Kärna ur och tärna den. Skölj och strimla rädisorna. Blanda grönsakerna med marinaden.
  5. Fördela marinaden med grönsakerna på laxskivorna. Låt marinera i 5 minuter. Strö över flingsalt.
  6. Skär brödet i smala skivor och pensla med olivolja. Rosta skivorna på grillen. Krydda med peppar och garnera med plockad dill.

För alla

Rätten är fri från gluten, mjölk och ägg under förutsättning att man väljer bröd som passar respektive allergi.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g laxfilè (som varit fryst i minst 2 dygn)
  • 1 lime
  • 1/2 apelsin
  • 1 liten chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 gurka
  • 6 rädisor
  • flingsalt
  • 1 ciabattabröd
  • 1 msk olivolja
  • finmalen svartpeppar
  • 2 dillkvistar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?