Citrusmarinerad lax med gurka och rädisa

0
0
Citrusmarinerad lax med gurka och rädisa

En het och utsökt middagsrätt att lyxa till vardagskvällen med. Den syrliga smaken av den citrusmarinerade laxen blir suverän tillsammans med de fräscha inslagen av gurka och rädisor. Serverad med nygrillat ciabattabröd är rätten fulländad.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2005

Citrusmarinerad lax med gurka och rädisa

Ingredienser

4 portioner
300 g laxfilè (som varit fryst i minst 2 dygn)
1 lime
1/2 apelsin
1 liten chilifrukt (t ex spansk peppar)
2 msk olivolja
1/2 gurka
6 rädisor
flingsalt
1 ciabattabröd
1 msk olivolja
finmalen svartpeppar
2 dillkvistar

För alla

Rätten är fri från gluten, mjölk och ägg under förutsättning att man väljer bröd som passar respektive allergi.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer