Räk- och paprikapasta
Snabb, välsmakande och gräddig räk- och paprikapasta som du tillagar på cirka 30 minuter. Smaksätt den krämiga pastasåsen med curry, cayennepeppar och lök, blanda ner den nykokta pastan och servera genast. En kanonmiddag!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2014
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta, gärna gnocchi
2 förp räkor i lake (à 360 g)
1 gul lök
1 röd paprika
2 tomater
1 msk smör eller margarin
1 tsk curry
2 1/2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl crème fraiche
salt
2 krm cayennepeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2354 KJ / 562 kCal
Fett23 g
Salt3.64 g
Kolhydrater57 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer