Gnocchi med räkor, broccoli, vitlök och chili | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Gnocchi med räkor, broccoli, vitlök och chili

Gnocchi med räkor, broccoli, vitlök och chili är en lite het pastarätt. Passar för den som inte har så gott om tid, men ändå vill bjuda på vackra färger och smakupplevelser.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 11, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, hacka eller riv vitlöksklyftorna. Dela, kärna ur och strimla chilifrukten.
  2. Fräs vitlöken och chilin i oljan någon minut. Tillsätt broccolibuketterna och fräs ytterligare i några minuter.
  3. Häll på buljongen och låt allt sjuda ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Koka gnocchin efter anvisningarna på paketet.
  5. Häll av räkorna i ett durkslag och låt rinna av. 
  6. Blanda broccoli, pasta med räkorna. Strö över osten.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen/fonden för samtliga allergener. I övrigt är rätten fri från laktos.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten.
Gör äggfri: servera med äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili
  • 1 msk olivolja
  • 500 g frysta broccolibuketter
  • 2 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • salt och peppar
  • 4 port gnocchi (pasta)
  • 2 burkar räkor i lake (à 170 g)
  • 2 1/2 dl riven ost (2 1/2 dl motsvarar ca 100 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2786 kJ / 665 kCal
Läs mer om näringsvärden