Räk- och fläskdumplings ”Siu Mai”

Betyg 3.7 av 5.
27 personer har röstat
0
Räk- och fläskdumplings ”Siu Mai”

Siu mai är en färgglad, perfekt liten munsbit och förmodligen den mest populära dumplingen bland alla kinesiska dim sum. I Hongkong görs den nästan alltid med en blandning av fläsk och räkor, men den som vill kan tillsätta lite svamp också.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2015

Räk- och fläskdumplings ”Siu Mai”

Ingredienser

30-40 dumplings

Dumplingsdeg

13 dl vetemjöl (à ca 60 g)
5 dl vatten
1 ägg

Dippsås

2 dl kinesisk soja
1 dl farinsocker
1/2 kanelstång
1 tsk fänkålsfrön
1 stjärnanis
1 tsk mortlad sichuanpeppar (eller 1 tsk chiliflakes, för 30-40 dumplings)
2 cm färsk skivad ingefära

Fyllning

2 salladslökar
1 morot
3 vitlöksklyftor
400 g skalade räkor
200 g fläskfärs
2 msk finriven färsk ingefära
2 äggvitor
2 tsk majsstärkelse
färskpressad juice av 1/2 citron
1 msk kinesisk soja
1 msk sesamolja
1 krm salt
1 krm svartpeppar
rapsolja (till stekning)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
27 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat per dumpling (30 st).
Energi633 KJ / 151 kCal
Fett3 g
Salt1.56 g
Kolhydrater23 g
Protein7 g

Testa liknande recept

Soup dumplings Xiaolongbao
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rödvinsbräserad fläskkarré
Betyg 2.5 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ångkokta dumplings
Betyg 2.8 av 5.
291 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Five spice
Betyg 4.6 av 5.
13 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Stekta dumplings med fläskfärs och selleri
Betyg 3.2 av 5.
36 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Syltad pumpa med stjärnanis och sichuanpeppar
Betyg 4 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga