Räk- och fläskdumplings ”Siu Mai”

26
0
Räk- och fläskdumplings ”Siu Mai”

Siu mai är en färgglad, perfekt liten munsbit och förmodligen den mest populära dumplingen bland alla kinesiska dim sum. I Hongkong görs den nästan alltid med en blandning av fläsk och räkor, men den som vill kan tillsätta lite svamp också.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2015

Räk- och fläskdumplings ”Siu Mai”

Ingredienser

Ger 30-40 dumplings

Dumplingsdeg

13 dl vetemjöl (à ca 60 g)
5 dl vatten
1 ägg

Dippsås

2 dl kinesisk soja
1 dl farinsocker
1/2 kanelstång
1 tsk fänkålsfrön
1 stjärnanis
1 tsk mortlad sichuanpeppar (eller 1 tsk chiliflakes, för 30-40 dumplings)
2 cm färsk skivad ingefära

Fyllning

2 salladslökar
1 morot
3 vitlöksklyftor
400 g skalade räkor
200 g fläskfärs
2 msk finriven färsk ingefära
2 äggvitor
2 tsk majsstärkelse
färskpressad juice av 1/2 citron
1 msk kinesisk soja
1 msk sesamolja
1 krm salt
1 krm svartpeppar
rapsolja (till stekning)

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Innehåller gluten och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per dumpling (30 st).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

26

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 633 KJ / 151 kCal
Fett 3 g
Salt 1.56 g
Kolhydrater 23 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden