Räk- och fläskdumplings ”Siu Mai”
Siu mai är en färgglad, perfekt liten munsbit och förmodligen den mest populära dumplingen bland alla kinesiska dim sum. I Hongkong görs den nästan alltid med en blandning av fläsk och räkor, men den som vill kan tillsätta lite svamp också.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2015
Ingredienser
30-40 dumplings
Dumplingsdeg
13 dl vetemjöl (à ca 60 g)
5 dl vatten
1 ägg
Dippsås
2 dl kinesisk soja
1 dl farinsocker
1/2 kanelstång
1 tsk fänkålsfrön
1 stjärnanis
1 tsk mortlad sichuanpeppar (eller 1 tsk chiliflakes, för 30-40 dumplings)
2 cm färsk skivad ingefära
Fyllning
2 salladslökar
1 morot
3 vitlöksklyftor
400 g skalade räkor
200 g fläskfärs
2 msk finriven färsk ingefära
2 äggvitor
2 tsk majsstärkelse
färskpressad juice av 1/2 citron
1 msk kinesisk soja
1 msk sesamolja
1 krm salt
1 krm svartpeppar
rapsolja (till stekning)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per dumpling (30 st).
Energi633 KJ / 151 kCal
Fett3 g
Salt1.56 g
Kolhydrater23 g
Protein7 g
Kommentarer