Räk- och fläskdumplings ”Siu Mai”
Siu mai är en färgglad, perfekt liten munsbit och förmodligen den mest populära dumplingen bland alla kinesiska dim sum. I Hongkong görs den nästan alltid med en blandning av fläsk och räkor, men den som vill kan tillsätta lite svamp också.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2015
Ingredienser
30-40 dumplings
Dumplingsdeg
13 dl vetemjöl (à ca 60 g)
5 dl vatten
1 ägg
Dippsås
2 dl kinesisk soja
1 dl farinsocker
1/2 kanelstång
1 tsk fänkålsfrön
1 stjärnanis
1 tsk mortlad sichuanpeppar (eller 1 tsk chiliflakes, för 30-40 dumplings)
2 cm färsk skivad ingefära
Fyllning
2 salladslökar
1 morot
3 vitlöksklyftor
400 g skalade räkor
200 g fläskfärs
2 msk finriven färsk ingefära
2 äggvitor
2 tsk majsstärkelse
färskpressad juice av 1/2 citron
1 msk kinesisk soja
1 msk sesamolja
1 krm salt
1 krm svartpeppar
rapsolja (till stekning)
För alla
Fri från laktos och mjölkprotein.
Innehåller gluten och ägg.
Näringsvärdet är beräknat per dumpling (30 st).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi633 KJ / 151 kCal
Fett3 g
Salt1.56 g
Kolhydrater23 g
Protein7 g
Kommentarer