Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Olivfisk

Välsmakande och njutbar olivfisk. Fullkomligt sagolik är denna fiskfilé. Smakfull med en röra av svarta oliver, chilifrukt och tomathack. Snabbt och smidigt, med kokt potatis.

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Lägg fiskfilé, t ex makrill, i en ugnssäker form. Dela, kärna ur och hacka chilifrukt. Skölj och grovhacka tomater. Hetta upp olja i en kastrull. Fräs chilihacket ett par minuter.
  3. Lägg i tomathack och koka i 3-4 minuter. Ta kastrullen från plattan och blanda i svarta oliver, tomatpuré och färsk hackad dragon. Smaka av med salt och peppar. Skeda olivröran över fisken.
  4. Ställ in i ugnen ca 10 minuter. Servera fisken med kokt potatis och ärtskidor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g fiskfilé t ex makrill
  • 1 chilifrukt
  • 4 tomater
  • 2 msk olja
  • 15 svarta oliver
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk färsk hackad dragon
  • salt
  • peppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer