Svartvinbärsglaserad brysselkål med chili
Brysselkål smörsteks tillsammans med rödlök och smaksätts med svartvinbärsgelé, chili och torkade aprikoser. Låt alltsammans glasera kålen i en stekpanna. Servera denna sötstarka brysselkål till revbensspjäll på julen eller varför inte till grillat kött.
Ingredienser
4 portioner
500 g brysselkål
1 rödlök
1 röd spansk peppar
10 torkade aprikoser
2 msk smör
salt
peppar
2 msk rödvinsvinäger
1 dl svartvinbärsgelé
20 g färsk persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1152 KJ / 275 kCal
Fett5 g
Salt1 g
Kolhydrater45 g
Protein5 g
Kommentar
Väldigt gott, kommer att bli populärt till julmaten
Cecilia
2015-12-05