Svartvinbärsglaserad brysselkål med chili

Betyg 3.4 av 5.
19 personer har röstat
1
Svartvinbärsglaserad brysselkål med chili

Brysselkål smörsteks tillsammans med rödlök och smaksätts med svartvinbärsgelé, chili och torkade aprikoser. Låt alltsammans glasera kålen i en stekpanna. Servera denna sötstarka brysselkål till revbensspjäll på julen eller varför inte till grillat kött.

Svartvinbärsglaserad brysselkål med chili

Ingredienser

4 portioner
500 g brysselkål
1 rödlök
1 röd spansk peppar
10 torkade aprikoser
2 msk smör
salt
peppar
2 msk rödvinsvinäger
1 dl svartvinbärsgelé
20 g färsk persilja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
19 personer har röstat

Kommentar

Väldigt gott, kommer att bli populärt till julmaten

Cecilia

2015-12-05

Näringsvärde per portion

Energi1152 KJ / 275 kCal
Fett5 g
Salt1 g
Kolhydrater45 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Brysselkål och rödkålsris i chimichurri
Betyg 3.8 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Brysselkål i ugn
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Brysselkål med granatäpple och salvia
Betyg 3.2 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Waldorfsallad med brysselkål
Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rostad sallad med grönkål och brysselkål
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Apelsinstekt brysselkål med knaperstekt fläsk
Betyg 4.4 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga