Svartvinbärsglaserad brysselkål med chili

Betyg 3.4 av 5.
19 personer har röstat
1
Svartvinbärsglaserad brysselkål med chili

Brysselkål smörsteks tillsammans med rödlök och smaksätts med svartvinbärsgelé, chili och torkade aprikoser. Låt alltsammans glasera kålen i en stekpanna. Servera denna sötstarka brysselkål till revbensspjäll på julen eller varför inte till grillat kött.

Svartvinbärsglaserad brysselkål med chili

Ingredienser

4 portioner
500 g  brysselkål
1   rödlök
1   röd spansk peppar
10   torkade aprikoser
2 msk  smör
salt och peppar
2 msk  rödvinsvinäger
1 dl  svartvinbärsgelé
20 g  färsk persilja

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Tips

Servera gärna till revbensspjäll eller grillat kött.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
19 personer har röstat

Kommentar

Väldigt gott, kommer att bli populärt till julmaten

Cecilia

2015-12-05

Näringsvärde per portion

Energi1152 KJ / 275 kCal
Fett5 g
Salt1 g
Kolhydrater45 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Brysselkål i ugn
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Brysselkål och rödkålsris i chimichurri
Betyg 3.8 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Råhyvlad brysselkål med chili- och ingefärsdressing
Betyg 3 av 5.
29 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Friterad brysselkål med kaprisdipp
Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krispig brysselkål med granatäpple
Betyg 3.2 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Parmesanrostad brysselkål
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga