Svartvinbärsglaserad brysselkål med chili

19
1
Svartvinbärsglaserad brysselkål med chili

Brysselkål smörsteks tillsammans med rödlök och smaksätts med svartvinbärsgelé, chili och torkade aprikoser. Låt alltsammans glasera kålen i en stekpanna. Servera denna sötstarka brysselkål till revbensspjäll på julen eller varför inte till grillat kött.

Svartvinbärsglaserad brysselkål med chili

Ingredienser

4 portioner
500 g brysselkål
1 rödlök
1 röd spansk peppar
10 torkade aprikoser
2 msk smör
salt och peppar
2 msk rödvinsvinäger
1 dl svartvinbärsgelé
20 g färsk persilja

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Tips

Servera gärna till revbensspjäll eller grillat kött.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentar

Cecilia

2015-12-05

Väldigt gott, kommer att bli populärt till julmaten

Näringsvärde per portion

Energi 1152 KJ / 275 kCal
Fett 5 g
Salt 1 g
Kolhydrater 45 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden