Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Svartvinbärsglaserad brysselkål med chili

Brysselkål smörsteks tillsammans med rödlök och smaksätts med svartvinbärsgelé, chili och torkade aprikoser. Låt alltsammans glasera kålen i en stekpanna. Servera denna sötstarka brysselkål till revbensspjäll på julen eller varför inte till grillat kött.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och skär brysselkålen i klyftor. Skala och klyfta löken.
  2. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Strimla aprikoserna.
  3. Stek brysselkålen några minuter tillsammans med löken i smöret i en stekpanna. Salta och peppra. 
  4. Tillsätt chili, aprikoser, vinäger och gelé och låt sjuda någon minut. 
  5. Hacka persiljan och strö över och servera.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Tips

Servera gärna till revbensspjäll eller grillat kött.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g brysselkål
  • 1 rödlök
  • 1 röd spansk peppar
  • 10 torkade aprikoser
  • 2 msk smör
  • salt och peppar
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 dl svartvinbärsgelé
  • 20 g färsk persilja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1152 kJ / 275 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB