Chicken burgers

Stekta hamburgare av kycklingfiléer med tillbehör som smarrig avokadokräm, krispig machesallad och frisk rättika blir en given succé på middagsbordet! Servera dina perfekta chicken burgers med ugnstekt potatis i skivor.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2013

Ingredienser
4 portioner
600 g fast potatis
1 msk olja
ca 500 g skivad kycklingfilé
1 tsk olja
salt och svartpeppar
Avokadokräm
2 avokado
1 tsk olivolja
1 msk citronsaft (färskpressad)
1/2 spansk peppar
1 vitlöksklyfta
salt och svartpeppar
Tillbehör
ca 300 g rättika
1 silverlök
2 tomater
4 hamburgerbröd
65 g mâchesallad
För alla
Rätten är fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör så här
Tips
Kockknepet: Låt den skivade rättikan ligga ca 10 minuter i iskallt vatten så att den blir krispigare och smaken mildras.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2788 KJ / 666 kCal
Fett18 g
Kolhydrater73.5 g
Protein46 g
Kommentar
En riktigt god middag, avokadokrämen passade perfekt till och potatisen blev ovanligt god i ugnen
Linda
2013-01-31