Chicken burgers

Betyg 3.5 av 5.
12 personer har röstat
1
Chicken burgers

Stekta hamburgare av kycklingfiléer med tillbehör som smarrig avokadokräm, krispig machesallad och frisk rättika blir en given succé på middagsbordet! Servera dina perfekta chicken burgers med ugnstekt potatis i skivor.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2013

Chicken burgers

Ingredienser

4 portioner
600 g  fast potatis
1 msk  olja
ca 500 g  skivad kycklingfilé
1 tsk  olja
salt och svartpeppar

Avokadokräm

2   avokado
1 tsk  olivolja
1 msk  citronsaft (färskpressad)
1/2   spansk peppar
1   vitlöksklyfta
salt och svartpeppar

Tillbehör

ca 300 g  rättika
1   silverlök
2   tomater
4   hamburgerbröd
65 g  mâchesallad

För alla

Rätten är fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.

Gör så här

Tips

Kockknepet: Låt den skivade rättikan ligga ca 10 minuter i iskallt vatten så att den blir krispigare och smaken mildras.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
12 personer har röstat

Kommentar

En riktigt god middag, avokadokrämen passade perfekt till och potatisen blev ovanligt god i ugnen

Linda

2013-01-31

Näringsvärde per portion

Energi2788 KJ / 666 kCal
Fett18 g
Kolhydrater73.5 g
Protein46 g

Testa liknande recept

Inlagd rättika
Betyg 2.4 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Råhyvlad brysselkål med chili- och ingefärsdressing
Betyg 3 av 5.
29 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tonfiskburgare- Albacore sliders
Betyg 3.5 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Snabbpicklade grönsaker
Betyg 3 av 5.
28 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rättika- och morotssallad
Betyg 3.6 av 5.
22 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Teriyakiburgare med picklad rättika och päron
Betyg 4.3 av 5.
8 personer har röstat
Under 60 min att tillaga