Chicken burgers

12
1
Chicken burgers

Stekta hamburgare av kycklingfiléer med tillbehör som smarrig avokadokräm, krispig machesallad och frisk rättika blir en given succé på middagsbordet! Servera dina perfekta chicken burgers med ugnstekt potatis i skivor.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2013

Chicken burgers

Ingredienser

4 portioner
600 g fast potatis
1 msk olja
ca 500 g skivad kycklingfilé
1 tsk olja
salt och svartpeppar

Avokadokräm

2 avokado
1 tsk olivolja
1 msk citronsaft (färskpressad)
1/2 spansk peppar
1 vitlöksklyfta
salt och svartpeppar

Tillbehör

ca 300 g rättika
1 silverlök
2 tomater
4 hamburgerbröd
65 g mâchesallad

För alla

Rätten är fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.

Gör så här

Tips

Kockknepet: Låt den skivade rättikan ligga ca 10 minuter i iskallt vatten så att den blir krispigare och smaken mildras.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentar

Linda

2013-01-31

En riktigt god middag, avokadokrämen passade perfekt till och potatisen blev ovanligt god i ugnen

Näringsvärde per portion

Energi 2788 KJ / 666 kCal
Fett 18 g
Kolhydrater 73.5 g
Protein 46 g
Läs mer om näringsvärden