Ragu på sidfläsk och fänkål

4
0
Ragu på sidfläsk och fänkål

Denna mustiga ragu smakar som ett långkok trots att den tillagas i ett nafs. Det rimmade sidfläsket får puttra i en tomatsås smaksatt med fänkål, soltorkade tomater och basilika. Servera med al dente tagliatelle och en fräsch mâchesallad.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2017

Ragu på sidfläsk och fänkål

Ingredienser

4 portioner

Ragu

1
gul lök
2
vitlöksklyftor
1/2
fänkål
ca 350 g
sidfläsk
150 g
haricots verts
1 dl
vitt matlagningsvin
1
burk körsbärstomater (à 400 g)
135 g
soltorkade tomater i olja
1
kruka basilika
-
salt och peppar

Pasta

4
port tagliatelle

Till servering

65 g
mâchesallad

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Smaksätt ragun med lite mortlade fänkålsfrön.

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3016 KJ / 721 kCal
Fett 38 g
Salt 4 g
Kolhydrater 61 g
Protein 27 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept