Ragu på sidfläsk och fänkål
Denna mustiga ragu smakar som ett långkok trots att den tillagas i ett nafs. Det rimmade sidfläsket får puttra i en tomatsås smaksatt med fänkål, soltorkade tomater och basilika. Servera med al dente tagliatelle och en fräsch mâchesallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2017
Ingredienser
4 portioner
Ragu
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1/2 fänkål
ca 350 g sidfläsk
150 g haricots verts (bönor)
1 dl vitt matlagningsvin
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
135 g soltorkade tomater i olja
1 kruka basilika
salt
peppar
Pasta
4 port tagliatelle
Till servering
65 g mâchesallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3016 KJ / 721 kCal
Fett38 g
Salt4 g
Kolhydrater61 g
Protein27 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Drog ned på fänkålen men riktigt gott!
Jacob
2022-10-31