Ragu på sidfläsk och fänkål

4
0
Ragu på sidfläsk och fänkål

Denna mustiga ragu smakar som ett långkok trots att den tillagas i ett nafs. Det rimmade sidfläsket får puttra i en tomatsås smaksatt med fänkål, soltorkade tomater och basilika. Servera med al dente tagliatelle och en fräsch mâchesallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2017

Ragu på sidfläsk och fänkål

Ingredienser

4 portioner

Ragu

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1/2 fänkål
ca 350 g sidfläsk
150 g haricots verts (bönor)
1 dl vitt matlagningsvin
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
135 g soltorkade tomater i olja
1 kruka basilika
salt och peppar

Pasta

4 port tagliatelle

Till servering

65 g mâchesallad

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Tips

Smaksätt ragun med lite mortlade fänkålsfrön.

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3016 KJ / 721 kCal
Fett 38 g
Salt 4 g
Kolhydrater 61 g
Protein 27 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden