UNDER 15 MIN | Enkel

Rågmacka med fetaostcrème, avokado och dukkah

Piffa till den populära avokadomackan med fetaostcrème och nötströsslet dukkah. På rågbröd blir det en matig frukost eller lyxig lunchmacka. Toppa gärna rågmackan med rucola för extra grön touch.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa fetaost, yoghurt, olivolja, salt och peppar till en slät kräm.
  2. Dela, kärna ur och gröp ur avokadon.
  3. Klicka fetaostcrèmen på brödskivorna och lägg på avokadon. Ringla över lite olja och toppa med Dukkah och ruccola.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd. Fri från ägg om lämpligt bröd används.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i brödet. Välj laktosfri fetaost och yoghurt.
Gör mjölksproteinfri: kontrollera innehållet i brödet. Byt ut fetaost mot tofu och yoghurt mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 100 g fetaost
  • 1 dl grekisk yoghurt (10%)
  • 1/2 olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm malen svartpeppar
  • 1 avokado
  • 2 skivor rågbröd
  • 2 - 4 tsk dukkah
  • ruccola till servering

Näringsvärde
Per portion

Energi 2525 kJ / 605 kCal