Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 15 MIN | Enkel

Rågmacka med fetaostcrème, avokado och dukkah

Piffa till den populära avokadomackan med fetaostcrème och nötströsslet dukkah. På rågbröd blir det en matig frukost eller lyxig lunchmacka. Toppa gärna rågmackan med rucola för extra grön touch.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa fetaost, yoghurt, olivolja, salt och peppar till en slät kräm.
  2. Dela, kärna ur och gröp ur avokadon.
  3. Klicka fetaostcrèmen på brödskivorna och lägg på avokadon. Ringla över lite olja och toppa med Dukkah och ruccola.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd. Fri från ägg om lämpligt bröd används.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i brödet. Välj laktosfri fetaost och yoghurt.
Gör mjölksproteinfri: kontrollera innehållet i brödet. Byt ut fetaost mot tofu och yoghurt mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 100 g fetaost
  • 1 dl grekisk yoghurt (10%)
  • 1/2 olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm malen svartpeppar
  • 1 avokado
  • 2 skivor rågbröd
  • 2 - 4 tsk dukkah
  • ruccola till servering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2525 kJ / 605 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer