Fårostgratinerade auberginer (Kashke badenjan)

Betyg 3.5 av 5.
13 personer har röstat
2
Fårostgratinerade auberginer (Kashke badenjan)

Kashke badenjan, eller fårostgratinerade auberginer, är en persisk aubergineröra med frisk smak av mynta och en härlig sälta från fårosten. Auberginer, lökar, crème fraiche och mjölk ger tillsammans med valnötter en härlig upplevelse.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2004

Fårostgratinerade auberginer (Kashke badenjan)

Ingredienser

6 portioner
5 auberginer (5 auberginer motsvarar ca 1 1/2 kg)
2 msk salt
2 stora gula lökar
5 vitlöksklyftor
3 msk olja eller smör till stekning
2 msk torkad mynta
300 g grekisk fetaost
2 dl crème fraiche
4 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl valnötskärnor

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

Jättegott, men det går att förenkla tillagningen: Stek auberginerna i gratängformen istället för långpanna så sparar du disk. Såsen behöver inte mixas, den blir ganska slät ändå.

Maria

2009-04-15

Mycket välsmakande och jättegott. Jag är vanligtvis inte särskilt intresserad av auberginer, men detta är helt klart en mycket rätt med auberginer

Jan

2006-08-03

Testa liknande recept

Kashk-e Bademjan - Aubergine- och valnötsröra
Betyg 4.6 av 5.
39 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Dolmeh barge mo - Vinbladsdolmar
Betyg 3.6 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Persiskt ris
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Persisk lammgryta med grönsaker
Betyg 3.1 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Persisk kyckling
Betyg 3 av 5.
206 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Aubergineröra
Betyg 3.5 av 5.
39 personer har röstat
Under 45 min att tillaga