Kashke badenjan, eller fårostgratinerade auberginer, är en persisk aubergineröra med frisk smak av mynta och en härlig sälta från fårosten. Auberginer, lökar, crème fraiche och mjölk ger tillsammans med valnötter en härlig upplevelse.
Ett recept från:
Buffé
nr 10,
2004
Fri från gluten.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölproteinfritt matfett eller olja. Använd tofu istället för fetaost. Byt crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller olja. Välj laktosfri fetaost. Välj laktosfri crème fraiche och mjölk.
Gör äggfri: känsliga allergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Maria
2009-04-15Jättegott, men det går att förenkla tillagningen: Stek auberginerna i gratängformen istället för långpanna så sparar du disk. Såsen behöver inte mixas, den blir ganska slät ändå.
Jan
2006-08-03Mycket välsmakande och jättegott. Jag är vanligtvis inte särskilt intresserad av auberginer, men detta är helt klart en mycket rätt med auberginer