Fårostgratinerade auberginer (Kashke badenjan)
Kashke badenjan, eller fårostgratinerade auberginer, är en persisk aubergineröra med frisk smak av mynta och en härlig sälta från fårosten. Auberginer, lökar, crème fraiche och mjölk ger tillsammans med valnötter en härlig upplevelse.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2004
Ingredienser
6 portioner
5 auberginer (5 auberginer motsvarar ca 1 1/2 kg)
2 msk salt
2 stora gula lökar
5 vitlöksklyftor
3 msk olja eller smör till stekning
2 msk torkad mynta
300 g grekisk fetaost
2 dl crème fraiche
4 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl valnötskärnor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegott, men det går att förenkla tillagningen: Stek auberginerna i gratängformen istället för långpanna så sparar du disk. Såsen behöver inte mixas, den blir ganska slät ändå.
Maria
2009-04-15Mycket välsmakande och jättegott. Jag är vanligtvis inte särskilt intresserad av auberginer, men detta är helt klart en mycket rätt med auberginer
Jan
2006-08-03