Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Nötströssel “Dukkah”

Dukkah är ett kryddigt nötströssel från Mellanöstern. Hasselnötter och sesamfrön rostas i ugnen och blandas med fänkål, koriander och timjan. Nötströsslet är gott att strö över mackan, pastan eller använda i brödbaket.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 1/2 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Lägg hasselnötter och sesamfrön var för sig på en bakpappersklädd plåt. Ställ in i mitten av ugnen 15–20 minuter. Låt svalna.
  3. Rosta fänkålsfrön, koriander och timjan i en stekpanna. Låt svalna.
  4. Mortla kryddorna fint i en mortel. Häll över i en bunke.
  5. Mortla nötterna till kross. Blanda med kryddorna och sesamfröna.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat på 2 1/2 dl.

Ingredienser

Portioner: 2 1/2 dl
  • 3/4 dl hasselnötter
  • 3 msk sesamfrön
  • 2 msk fänkålsfrön
  • 2 msk malen koriander
  • 2 msk torkad timjan
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2090 kJ / 500 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept