Nötströssel “Dukkah”

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
0
Nötströssel “Dukkah”

Dukkah är ett kryddigt nötströssel från Mellanöstern. Hasselnötter och sesamfrön rostas i ugnen och blandas med fänkål, koriander och timjan. Nötströsslet är gott att strö över mackan, pastan eller använda i brödbaket.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2021

Nötströssel “Dukkah”

Ingredienser

2,5 dl
3/4 dl hasselnötter
3 msk sesamfrön
2 msk fänkålsfrön
2 msk malen koriander
2 msk torkad timjan

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per dl

Näringsvärdet är beräknat på 2 1/2 dl.
Energi2090 KJ / 500 kCal
Fett43 g
Salt0.03 g
Kolhydrater12 g
Protein12 g

Testa liknande recept

Sparris med fetaostkräm, syltad citron och dukkah
Betyg 4.9 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hasselnötskräm
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Dukkah
Betyg 4.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fänkålsrubb
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fänkålsrub med muskot och stjärnanis
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kycklingrub med anchochili
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga