Filorullar med fetaost och mynta

Betyg 3.7 av 5.
12 personer har röstat
1
Filorullar med fetaost och mynta

Kombinationen av den frasiga utsidan och den krämiga röran inuti gör dessa filorullar magiska. Du hittar saliga smaker i fyllningen av fetaost, mynta och paprikapulver.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2008

Filorullar med fetaost och mynta

Ingredienser

20 st
150 g  fetaost
1   stort ägg
1/2 tsk  paprikapulver
1 msk  hackad färsk mynta
2 msk  smält smör
2 msk  olivolja
2   ark filodeg
1   uppvispat ägg till pensling

Gör så här

Tips

Inför en fest: Rullarna kan göras i förväg och frysas in ogrädddade. Pensla dem då otinade och öka gräddningstiden något.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
12 personer har röstat

Kommentar

Jättegoda. Använde hälften fetaost hälften hallomi och basilika istf mynta. Gjorde lite mer än tredubbel sats av fyllningen, ändå blev det bara ca 35 pyttesmå rullar.

Elisabet

2010-10-10

Testa liknande recept

Burek med Västerbottensost
Betyg 4.5 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Spenatrullar med soltorkade tomater
Betyg 3.8 av 5.
35 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Turkiska fetaostknyten
Betyg 3.1 av 5.
32 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chokladbaklava
Betyg 4.1 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Cigarah bureyi-ostrullar
Betyg 3 av 5.
95 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ostrullar på filodeg 
Betyg 3.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga