Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Filorullar med fetaost och mynta

Kombinationen av den frasiga utsidan och den krämiga röran inuti gör dessa filorullar magiska. Du hittar saliga smaker i fyllningen av fetaost, mynta och paprikapulver.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Mosa fetaost, blanda i ägget, paprikapulver och myntan. Smält smör och blanda med olivolja. Pensla ett filodegark med blandningen och lägg på ett till ark. Skär i fyrkanter, ca 10x7 cm.
  3. Lägg en sträng med fyllningen i ena änden, vik in övre och nedre kanten och rulla till en cigarr. Pensla ihop skarven. Pensla med ett uppvispat ägg och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt.
  4. Ställ in i ugnen tills de är gyllene, 15-20 minuter.

Tips

Inför en fest: Rullarna kan göras i förväg och frysas in ogrädddade. Pensla dem då otinade och öka gräddningstiden något.

Ingredienser

Portioner: 20 st
  • 150 g fetaost
  • 1 stort ägg
  • 1/2 tsk paprikapulver
  • 1 msk hackad färsk mynta
  • 2 msk smält smör
  • 2 msk olivolja
  • 2 ark filodeg
  • 1 uppvispat ägg till pensling
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?