Filorullar med fetaost och mynta
![Filorullar med fetaost och mynta](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_17600/cf_259/filorullar_med_fetaost_och_mynta.jpg)
Kombinationen av den frasiga utsidan och den krämiga röran inuti gör dessa filorullar magiska. Du hittar saliga smaker i fyllningen av fetaost, mynta och paprikapulver.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2008
![Filorullar med fetaost och mynta](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_17600/cf_259/filorullar_med_fetaost_och_mynta.jpg)
Ingredienser
20 st
150 g fetaost
1 stort ägg
1/2 tsk paprikapulver
1 msk hackad färsk mynta
2 msk smält smör
2 msk olivolja
2 ark filodeg
1 uppvispat ägg till pensling
Gör så här
Tips
Inför en fest: Rullarna kan göras i förväg och frysas in ogrädddade. Pensla dem då otinade och öka gräddningstiden något.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Jättegoda. Använde hälften fetaost hälften hallomi och basilika istf mynta. Gjorde lite mer än tredubbel sats av fyllningen, ändå blev det bara ca 35 pyttesmå rullar.
Elisabet
2010-10-10