Fetaostbiffar med tabbouleh och harissayoghurt

I denna mellanösterninspirerade middag smaksätter du färsbiffarna med fetaost, citron och persilja. Servera med den couscous-baserade tabboulehn samt harissayoghurten.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2011

Ingredienser
4 portioner
4 dl couscous
1 vitlöksklyfta
1 citron
100 g fetaost
500 g blandfärs
4 msk hackad persilja
2 msk olivolja
1/2 rödlök
3 tomater
salt och peppar
Harissayoghurt
2 dl matyoghurt (10 %)
1 tsk harissa
1 tsk honung
För alla
Rätten är äggfri, men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri couscous eller byt couscous mot t ex quinoa.
Gör laktosfri: byt fetaost mot laktosfritt alternativ, t ex laktosfri salladsost.
Gör så här
Tips
Harissa är starkt, så dosera efter tycke och smak. Fetaosten kan även blandas med couscousen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3125 KJ / 747 kCal
Fett35 g
Salt3 g
Kolhydrater66 g
Protein41 g
Kommentarer