Fetaostbiffar med tabbouleh och harissayoghurt

9
0
Fetaostbiffar med tabbouleh och harissayoghurt

I denna mellanösterninspirerade middag smaksätter du färsbiffarna med fetaost, citron och persilja. Servera med den couscous-baserade tabboulehn samt harissayoghurten.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2011

Fetaostbiffar med tabbouleh och harissayoghurt

Ingredienser

4 portioner
4 dl couscous
1 vitlöksklyfta
1 citron
100 g fetaost
500 g blandfärs
4 msk hackad persilja
2 msk olivolja
1/2 rödlök
3 tomater
salt och peppar

Harissayoghurt

2 dl matyoghurt (10 %)
1 tsk harissa
1 tsk honung

För alla

Rätten är äggfri, men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri couscous eller byt couscous mot t ex quinoa.
Gör laktosfri: byt fetaost mot laktosfritt alternativ, t ex laktosfri salladsost.

Gör så här

Tips

Harissa är starkt, så dosera efter tycke och smak. Fetaosten kan även blandas med couscousen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3125 KJ / 747 kCal
Fett 35 g
Salt 3 g
Kolhydrater 66 g
Protein 41 g
Läs mer om näringsvärden