Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Fetaostyoghurt med grillad paprika och zucchini

Håll fokus på grillen med en god sås som du drar ihop snabbt och smidigt. Kombinationen av matyoghurt och fetaost blir både fräscht och matigt. Tillsammans med hårt grillad paprika zucchini får du sköna kontraster som sjunger i gommen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela paprikan i 4 klyftor och ta bort kärnhuset. Dela zucchinin i fyra delar på längden. Plocka och hacka rosmarinen.
  2. Pensla paprikan och zucchinin med oljan, krydda med salt och peppar. Grilla grönsakerna hårt, lägg upp på en skärbräda och låt svalna.
  3. Hacka grönsakerna grovt. Smula över fetaosten och hacka den och grönsakerna fint. Lägg i en skål och rör ihop med yoghurten och rosmarinen. Smaksätt med salt och peppar.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost mot tofu. Byt ut yoghurt mot havre-, ris- eller sojabaserad ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 röd paprika
  • 1 zucchini
  • 1/2 kruka rosmarin
  • 1 tsk olja
  • salt och svartpeppar
  • 150 g fetaost
  • 1 dl yoghurt (gärna meze- eller matyoghurt)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 733 kJ / 175 kCal