Krispigt majskycklingbröst med rostade grönsaker

Detta läckra recept gjort på majskyckling och rostade grönsaker passar utmärkt både till bjudning som till vardags. Pepparsåsen värms i en kastrull och smaken den utgör tillsammans med de lite söta rotfrukterna är en gudomlig kombination. Smaka och njut!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2015

Ingredienser
2 portioner
Grönsaker
300 g jordärtskockor
1 bakpotatis
1/2 ask körsbärstomater
1/2 msk olivolja
salt
peppar
1/2 kruka timjan
Kyckling
2 majskycklingfiléer
1 tsk olivolja
1 vitlöksklyfta
Sås
250 ml peppar sås (utan grädde)
1/2 påse rucola
Gör så här
00:15:00
00:12:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2000 KJ / 483 kCal
Fett7 g
Salt0.24 g
Kolhydrater59 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer