Krispigt majskycklingbröst med rostade grönsaker

11
0
Krispigt majskycklingbröst med rostade grönsaker

Detta läckra recept gjort på majskyckling och rostade grönsaker passar utmärkt både till bjudning som till vardags. Pepparsåsen värms i en kastrull och smaken den utgör tillsammans med de lite söta rotfrukterna är en gudomlig kombination. Smaka och njut!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2015

Krispigt majskycklingbröst med rostade grönsaker

Ingredienser

2 portioner

Grönsaker

300 g jordärtskockor
1 bakpotatis
1/2 ask körsbärstomater
1/2 msk olivolja
salt och peppar
1/2 kruka timjan

Kyckling

2 majskycklingfiléer
1 tsk olivolja
1 vitlöksklyfta

Sås

250 ml peppar sås (utan grädde)
1/2 påse rucola

För alla:

Kontrollera noga innehållet i pepparsåsen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Pressa gärna lite citron över ruccolasalladen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2000 KJ / 483 kCal
Fett 7 g
Salt 0.24 g
Kolhydrater 59 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden