Krispigt majskycklingbröst med rostade grönsaker

Betyg 3.2 av 5.
11 personer har röstat
0
Krispigt majskycklingbröst med rostade grönsaker

Detta läckra recept gjort på majskyckling och rostade grönsaker passar utmärkt både till bjudning som till vardags. Pepparsåsen värms i en kastrull och smaken den utgör tillsammans med de lite söta rotfrukterna är en gudomlig kombination. Smaka och njut!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2015

Krispigt majskycklingbröst med rostade grönsaker

Ingredienser

2 portioner

Grönsaker

300 g  jordärtskockor
1   bakpotatis
1/2   ask körsbärstomater
1/2 msk  olivolja
salt och peppar
1/2   kruka timjan

Kyckling

2   majskycklingfiléer
1 tsk  olivolja
1   vitlöksklyfta

Sås

250 ml  peppar sås (utan grädde)
1/2   påse rucola

För alla:

Kontrollera noga innehållet i pepparsåsen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Pressa gärna lite citron över ruccolasalladen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2000 KJ / 483 kCal
Fett7 g
Salt0.24 g
Kolhydrater59 g
Protein38 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Jordärtskockspasta med pesto och kyckling
Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Varma jordärtskockor med parmesan och parmaskinka
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bakade jordärtskockor med pepparot
Betyg 2 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Raggmunk på jordärtskocka med gräddig svampragu
Betyg 4.3 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Kyckling med rostade jordärtskockor
Betyg 3.2 av 5.
103 personer har röstat
Under 45 min att tillaga