Krispigt majskycklingbröst med rostade grönsaker
Detta läckra recept gjort på majskyckling och rostade grönsaker passar utmärkt både till bjudning som till vardags. Pepparsåsen värms i en kastrull och smaken den utgör tillsammans med de lite söta rotfrukterna är en gudomlig kombination. Smaka och njut!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2015
Ingredienser
2 portioner
Grönsaker
300 g jordärtskockor
1 bakpotatis
1/2 ask körsbärstomater
1/2 msk olivolja
salt och peppar
1/2 kruka timjan
Kyckling
2 majskycklingfiléer
1 tsk olivolja
1 vitlöksklyfta
Sås
250 ml peppar sås (utan grädde)
1/2 påse rucola
För alla:
Kontrollera noga innehållet i pepparsåsen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Pressa gärna lite citron över ruccolasalladen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2000 KJ / 483 kCal
Fett7 g
Salt0.24 g
Kolhydrater59 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer