Raggmunk på jordärtskocka med gräddig svampragu

Om du letar efter ett nytt och spännande recept så “say no more”; väntan är över! Prova dessa raggmunkar med jordärtskocka, svampragu och en syrlig tomatsallad. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2025

Ingredienser
4 portioner
Raggmunk
2 dl vetemjöl
4 dl mjölk
2 ägg
1 tsk salt
2 bakpotatisar (2 bakpotatisar motsvarar ca 500 g potatis)
300 g jordärtskocka
2 msk smör eller margarin
Svampragu
ca 200 g portabellosvamp eller ostronskivling
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
1 msk olja
2 1/2 dl vispgrädde
salt
peppar
350 g färgmixade tomater
1/2 msk olja
1/2 msk rödvinsvinäger
65 g babyspenat
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2849 KJ / 681 kCal
Fett41 g
Salt1.5 g
Kolhydrater58 g
Protein17 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
9 stGott! Redde av svampragun med lite Maizena ... blev så bra.
Karin
Jättegott! Stor favorit hemma hos oss. Tillbehören faller mest oss vuxna i smaken så vi kör ganska ofta med lingonsylt, keso och bacon som tillbehör istället. 13-åringen älskar det och 10-åringen äter sig mätt.
Karin
Så otroligt gott!
Alexandra
Supergott och mättande!
Anders olof
beräkna 1,5 timma , 45 min är rent för lite Maten är väl värd att vänta på så gott
Marie
Så gott! Vi tog Ica’s frysta svampmix istället, blev superbra!
Terese
Fantastiskt gott!
Andreas
Lingonsylt eller tranbärsylt till dessa raggmunkar är kanongott!!
Olle
Svampragun var såå god!
Sara