Raggmunk på jordärtskocka med gräddig svampragu

Betyg 4.3 av 5.19 personer har röstat
Receptet har 9 kommentarer
Raggmunk på jordärtskocka med gräddig svampragu

Om du letar efter ett nytt och spännande recept så “say no more”; väntan är över! Prova dessa raggmunkar med jordärtskocka, svampragu och en syrlig tomatsallad. Mums!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2025

Raggmunk på jordärtskocka med gräddig svampragu

Ingredienser

4 portioner

Raggmunk

2 dl vetemjöl
4 dl mjölk
2 ägg
1 tsk salt
2 bakpotatisar (2 bakpotatisar motsvarar ca 500 g potatis)
300 g jordärtskocka
2 msk smör eller margarin

Svampragu

ca 200 g portabellosvamp eller ostronskivling
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
1 msk olja
2 1/2 dl vispgrädde
salt
peppar
350 g färgmixade tomater
1/2 msk olja
1/2 msk rödvinsvinäger
65 g babyspenat

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

9 st
  • Gott! Redde av svampragun med lite Maizena ... blev så bra.

    Karin

  • Jättegott! Stor favorit hemma hos oss. Tillbehören faller mest oss vuxna i smaken så vi kör ganska ofta med lingonsylt, keso och bacon som tillbehör istället. 13-åringen älskar det och 10-åringen äter sig mätt.

    Karin

  • Så otroligt gott!

    Alexandra

Näringsvärde per portion

Energi2849 KJ / 681 kCal
Fett41 g
Salt1.5 g
Kolhydrater58 g
Protein17 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Bakade jordärtskockor med pepparot
    Betyg 2 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kyckling med rostade jordärtskockor
    Betyg 3.2 av 5.103 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad