Potatisbullar med lingonröra | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN |

Potatisbullar med lingonröra

Klassiska potatisbullar till hela familjen med lingonröra gjord på ricottaost. Potatisbullarna sköter sig själva i ugnen under tiden som du rör ihop lingon och ricotta till en härlig blandning. Servera potatisbullarna och lingonröran med stekt fläsk. Smaklig måltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 50, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Lägg de frysta potatisbullarna på en plåt bredvid varandra. Sätt in den mitt i ugnen ca 15 minuter.
  3. Skär fläsket i remsor och stek det i olja i en stekpanna ca 6 minuter. Rör då och då.
  4. Blanda lingonsylt med cottage cheese. Skär gurkan i stavar.
  5. Servera potatisbullarna med fläsket, lingonröran och gurkan.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på potatisbullarna. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt ut ricotta mot laktosfri färskost eller cottage cheese.
Gör mjölkproteinfri: byt ut ricotta mot mjölkproteinfri färskost eller finriven vitkål.

Tips

Stek fläsket med lite krossad kryddpeppar eller svartpeppar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 20 frysta potatisbullar
  • ca 300 g skivat rimmat bogfläsk
  • 1 tsk olja
  • 1 dl lingonsylt
  • 250 g ricottaost (eller cottage cheese)
  • 1 gurka
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3462 kJ / 829 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept