Skrädmjölsraggmunk med älgpytt

11
1
Skrädmjölsraggmunk med älgpytt

Ett matigt recept på skrädmjölsraggmunk med härlig älgpytt som är Värmlands nya landskapsrätt. Du gör det av bland annat socker, mjölk, ägg, potatis, lingon, crème fraiche, älgkött och öl. Mättande och aptitligt!

Skrädmjölsraggmunk med älgpytt

Ingredienser

4 portioner
1 1/4 dl mjöl skrädmjöl
1/2 tsk socker
1 tsk salt
2 1/2 dl mjölk
1 ägg
ca 400 g potatis
1 dl rårörda lingon
smör
olja
vitpeppar

Chilifraiche

2 dl crème fraiche
1 tsk chiliflakes

Älgpytt

600 g älgkött t ex biff eller innerfilé
3 morötter
1 rödlök
1 tsk socker
1/2 dl mörkt öl

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk och crème fraiche. Välj laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad mjölkersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett eller olja. Byt ut crème fraiche mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentar

Malin

2020-08-30

Vi kör fläsk istället för vilt. Superbra recept för smakerna passar så bra ihop.