Skrädmjölsraggmunk med älgpytt
Ett matigt recept på skrädmjölsraggmunk med härlig älgpytt som är Värmlands nya landskapsrätt. Du gör det av bland annat socker, mjölk, ägg, potatis, lingon, crème fraiche, älgkött och öl. Mättande och aptitligt!
Ingredienser
4 portioner
1 1/4 dl mjöl skrädmjöl
1/2 tsk socker
1 tsk salt
2 1/2 dl mjölk
1 ägg
ca 400 g potatis
1 dl rårörda lingon
smör
olja
vitpeppar
Chilifraiche
2 dl crème fraiche
1 tsk chiliflakes
Älgpytt
600 g älgkött t ex biff eller innerfilé
3 morötter
1 rödlök
1 tsk socker
1/2 dl mörkt öl
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Vi kör fläsk istället för vilt. Superbra recept för smakerna passar så bra ihop.
Malin
2020-08-30