Skrädmjölsraggmunk med älgpytt
Ett matigt recept på skrädmjölsraggmunk med härlig älgpytt som är Värmlands nya landskapsrätt. Du gör det av bland annat socker, mjölk, ägg, potatis, lingon, crème fraiche, älgkött och öl. Mättande och aptitligt!
Ingredienser
4 portioner
1 1/4 dl mjöl skrädmjöl
1/2 tsk socker
1 tsk salt
2 1/2 dl mjölk
1 ägg
ca 400 g potatis
1 dl rårörda lingon
smör
olja
vitpeppar
Chilifraiche
2 dl crème fraiche
1 tsk chiliflakes
Älgpytt
600 g älgkött t ex biff eller innerfilé
3 morötter
1 rödlök
1 tsk socker
1/2 dl mörkt öl
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk och crème fraiche. Välj laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad mjölkersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett eller olja. Byt ut crème fraiche mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Vi kör fläsk istället för vilt. Superbra recept för smakerna passar så bra ihop.
Malin
2020-08-30