Raggmunk med fläsk

Kvällens middag är en underbart god husmansrätt där smaker och texturer möts. Raggmunkarna steks tills de är gyllenbruna och lagom krispiga och serveras med knaperstekt fläsk och sötsyrlig lingonsylt som lyfter rätten ytterligare. Smaklig måltid!
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2023

Ingredienser
4 portioner
Raggmunk
2 dl vetemjöl
4 dl mjölk
2 ägg
1/2 tsk salt
900 g fast potatis
ca 375 g skivat rimmat sidfläsk eller stekfläsk
2 msk smör eller margarin
3 morötter
Till servering
lingonsylt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3229 KJ / 772 kCal
Fett42.6 g
Salt3.85 g
Kolhydrater69.4 g
Protein24.6 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mumsigt smakar som barndom!
Ingela
2025-06-12Tack så jättemycket gott palce lizać 🤞🏻❤️
Krzysztof
2025-06-06Otroligt lätt och bra recept
Lukas
2025-05-15