Raggmunk i ugn med bacon

Favoriten i många hem kan nog vara raggmunk och här görs den i en långpanna med bacon på toppen vilket ger en god och knaprig yta! Skjut in i ugnen och låt den stå i cirka 20 minuter. Passa på att under tiden röra ihop lingonen som är det självklara tillbehöret. Husmanskost när den är som bäst!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2015

Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2706 KJ / 646 kCal
Fett34 g
Salt3.58 g
Kolhydrater56 g
Protein25 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
42 stGott och enkelt! Bytte bacon mot alspånsrökt tofu och rårörda lingon mot hemkokt lingonsylt. Lönt att dubbla mängden bacon/tofu.
Johanna
För 4 p använde jag 98 g skalade morötter. 208g skalad potatis. Hade alspånrökt fläsk på. Smakade fantastiskt!
Ruth
Det blev ganska fullt i en vanlig bunke
Anders
Ska det vara 500g morötter eller 250g?
Susanne
Hej Susanne! Det ska vara 250 g morötter. Lycka till Hälsningar Leif
ICA-köket
Enkel och god vardagsrätt som passade hela familjen. Gillar att den inte blir så degig då det är potatis och morot i den. Mums!
Katrine
Älskar denna raggmunk. Men jag gör dubbelsats. // Helen
Helen
En favorit. Barnen föredrar bacon.
Helen
Fel text i inledningen
Birgitta
Under höst och vinter kan vi äta den här ”raggmunken” en till två gånger per månad, jättegott!/Kerstin
Kerstin
Detta är inte raggmunk i ugn med bacon. Utan det heter lufsa. Sök recept på lufsa ist. Ska vara fläsk och inte bacon.
Sabina