Rabarbersoppa med citron och kardemummayoghurt

Betyg 4.8 av 5.
15 personer har röstat
2
Rabarbersoppa med citron och kardemummayoghurt

Soppa med rabarber är en sommarfräsch efterrätt. Denna klara rabarbersoppa med citron är också smaksatt med vanilj. Den ska ätas kall och är svalkande god. Servera med en klick kardemummayoghurt och skorpsmulor av exempelvis biscotti.

Rabarbersoppa med citron och kardemummayoghurt

Ingredienser

4 portioner
4   rabarberstjälkar (à 110 g)
1 dl  strösocker
1   vaniljstång eller ersätt med 2 tsk vaniljsocker per vaniljstång
ca 5 dl  vatten
1   citron
2 dl  yoghurt (10%)
2 msk  florsocker
1/2 tsk  kardemummakärnor
8   biscotti (skorpor)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på biscotti för samtliga allergener.
I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfria mandelskorpor.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

Mycket smak och jättegott!

Eva

2015-02-09

Var väldigt skeptisk till denna soppa, men den var FANTASTISKT god!!!!

Sofia

2011-06-13

Näringsvärde per portion

Energi874 KJ / 209 kCal
Fett5.1 g
Kolhydrater36.7 g
Protein3.5 g

Testa liknande recept

Rabarberlängtan
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vaniljparfait med rabarber
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sangria med rabarber
Betyg 5 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bäraladåb
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Blåbärsglögg med kanel, kardemumma och stjärnanis
Betyg 3.9 av 5.
27 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Shrikand med saffran
Betyg 3 av 5.
15 personer har röstat
Under 60 min att tillaga