Rabarbersoppa med citron och kardemummayoghurt
Soppa med rabarber är en sommarfräsch efterrätt. Denna klara rabarbersoppa med citron är också smaksatt med vanilj. Den ska ätas kall och är svalkande god. Servera med en klick kardemummayoghurt och skorpsmulor av exempelvis biscotti.
Ingredienser
4 portioner
4 rabarberstjälkar (à 110 g)
1 dl strösocker
1 vaniljstång eller ersätt med 2 tsk vaniljsocker per vaniljstång
ca 5 dl vatten
1 citron
2 dl yoghurt (10%)
2 msk florsocker
1/2 tsk kardemummakärnor
8 biscotti (skorpor)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi874 KJ / 209 kCal
Fett5.1 g
Kolhydrater36.7 g
Protein3.5 g
Kommentarer
Mycket smak och jättegott!
Eva
2015-02-09Var väldigt skeptisk till denna soppa, men den var FANTASTISKT god!!!!
Sofia
2011-06-13