Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Vaniljparfait med rabarber

Ljuvlig dessert med vaniljparfait, biscotti och rabarberkompott. Men det går lika bra att använda färdig rabarbersylt. Gör gärna i god tid och förvara övertäckt i frysen.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa grädden fluffig. Vispa äggulor, florsocker och vaniljsocker pösigt. Vänd ner grädden i äggvispet.
  2. Krossa skorporna grovt.
  3. Varva parfaitsmet, kompott, se receptet Rabarberkompott eller sylt och skorpsmulor i 6 glas eller små formar (för 6 port). Avsluta med parfaitsmet. Ställ i frysen 4–5 timmar.
  4. Topping: Skiva rabarbern tunt. Skär jordgubbarna i mindre bitar.
  5. Koka upp socker, vatten och kardemumma i en kastrull. Lägg i rabarber och jordgubbar. Ta från värmen. Låt stå och marinera minst 1 timme.
  6. Toppa parfaiten med rabarber- och jordgubbsblandningen vid servering.
  7. Servera gärna med några extra biscottiskorpor.

För alla

Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd savoiardikex från t ex Schär eller glutenfria skorpor, t ex Semper Cantucci Mandel.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 äggulor
  • 3/4 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • ca 12 biscotti (italienska skorpor) + extra till servering
  • 2 1/2 dl rabarberkompott (se länk nedan) eller färdig rabarbersylt
Topping
  • 1/2 rabarberstjälk
  • 100 g jordgubbar
  • 1/2 dl socker
  • 1/2 dl vatten
  • 1 krm stött kardemumma
Lägg till i inköpslistan