Vaniljparfait med rabarber

Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
0
Vaniljparfait med rabarber

Ljuvlig dessert med vaniljparfait, biscotti och rabarberkompott. Men det går lika bra att använda färdig rabarbersylt. Gör gärna i god tid och förvara övertäckt i frysen.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2012

Vaniljparfait med rabarber

Ingredienser

6 portioner
3 dl  vispgrädde
3   äggulor
3/4 dl  florsocker
2 tsk  vaniljsocker
ca 12   biscotti (italienska skorpor) + extra till servering
2 1/2 dl  rabarberkompott (se länk nedan) eller färdig rabarbersylt

Topping

1/2   rabarberstjälk
100 g  jordgubbar
1/2 dl  socker
1/2 dl  vatten
1 krm  stött kardemumma

För alla

Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd savoiardikex från t ex Schär eller glutenfria skorpor, t ex Semper Cantucci Mandel.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Rabarbersoppa med citron och kardemummayoghurt
Betyg 4.8 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kanelbulleparfait med kolarippel
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bål med rabarber, jordgubbar och basilika
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Brownieparfait med limemarinerade jordgubbar
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rabarber- och mandelpaj
Betyg 4.8 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillad ananas med kardemummaparfait och ananaschips
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga