Vaniljparfait med rabarber

5
0
Vaniljparfait med rabarber

Ljuvlig dessert med vaniljparfait, biscotti och rabarberkompott. Men det går lika bra att använda färdig rabarbersylt. Gör gärna i god tid och förvara övertäckt i frysen.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2012

Vaniljparfait med rabarber

Ingredienser

6 portioner
3 dl vispgrädde
3 äggulor
3/4 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
ca 12 biscotti (italienska skorpor) + extra till servering
2 1/2 dl rabarberkompott (se länk nedan) eller färdig rabarbersylt

Topping

1/2 rabarberstjälk
100 g jordgubbar
1/2 dl socker
1/2 dl vatten
1 krm stött kardemumma

För alla

Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd savoiardikex från t ex Schär eller glutenfria skorpor, t ex Semper Cantucci Mandel.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer