Vaniljparfait med rabarber

Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
0
Vaniljparfait med rabarber

Ljuvlig dessert med vaniljparfait, biscotti och rabarberkompott. Men det går lika bra att använda färdig rabarbersylt. Gör gärna i god tid och förvara övertäckt i frysen.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2012

Vaniljparfait med rabarber

Ingredienser

6 portioner
3 dl  vispgrädde
3   äggulor
3/4 dl  florsocker
2 tsk  vaniljsocker
ca 12   biscotti (italienska skorpor) + extra till servering
2 1/2 dl  rabarberkompott (se länk nedan) eller färdig rabarbersylt

Topping

1/2   rabarberstjälk
100 g  jordgubbar
1/2 dl  socker
1/2 dl  vatten
1 krm  stött kardemumma

För alla

Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd savoiardikex från t ex Schär eller glutenfria skorpor, t ex Semper Cantucci Mandel.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Bål med rabarber, jordgubbar och basilika
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rabarbersoppa med citron och kardemummayoghurt
Betyg 4.8 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rabarber "quesadilla" med rabarber och vaniljsmak
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rabarber- och jordgubbsshrub
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sangria med rabarber
Betyg 5 av 5.
23 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Brownieparfait med limemarinerade jordgubbar
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga