Rabarber semifreddo med vitchoklad och kardemumma

Magiskt god och fräsch glassdessert är denna semifreddo som görs med rabarber. Somrigare än så här blir inte din italienska semifreddo-efterrätt. Glassen smaksätts med kardemumma och vit choklad. Servera gärna semifreddon med rabarber i tunna remsor och extra vit choklad.

Ingredienser
ca 1 l
Rabarberkompott
200 g rabarber
1 tsk kardemummakärnor
1 dl strösocker
2 ägg
1/2 vaniljstång
2 msk strösocker
2 1/2 dl vispgrädde
50 g vit choklad
Till servering
hyvlad rabarber
hackad vit choklad
färsk mynta
För alla
Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och vit choklad.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi775 KJ / 185 kCal
Fett13 g
Salt0.1 g
Kolhydrater15 g
Protein2 g
Kommentarer
Jättegott och ganska lätt
Inger
2021-09-02Min grädde tjocknade aldrig heller. Visspade i ca 15 minuter. Testade blanda den med äggvitefluffet som knappt läppvispad vilket resulterade i att smeten sprack 😏. Testar jag igen kommer jag vispa grädden försig som i klassiskt recept.
Khadija
2021-07-22Hej! Är det fel i receptet? Man bör väl vispa grädden för sig först, innan man blandar den med äggulorna? Jag gjorde som det stod här och det var näst intill omöjligt att få det någorlunda tjockt.
Kerstin
2021-07-22Hej Kerstin! Det står helt rätt i receptet. Undrar vad som kan ha gått fel när du gjorde det... Vispade du tillräckligt länge? Hur blev slutresultatet? Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-07-22