Rabarber semifreddo med vitchoklad och kardemumma

2
0
Rabarber semifreddo med vitchoklad och kardemumma

Magiskt god och fräsch glassdessert är denna semifreddo som görs med rabarber. Somrigare än så här blir inte din italienska semifreddo-efterrätt. Glassen smaksätts med kardemumma och vit choklad. Servera gärna semifreddon med rabarber i tunna remsor och extra vit choklad.

Skriv ut
Rabarber semifreddo med vitchoklad och kardemumma

Ingredienser

ca 1 l

Rabarberkompott

200 g
rabarber
1 tsk
kardemummakärnor
1 dl
strösocker
2
ägg
1/2
vaniljstång
2 msk
strösocker
2 1/2 dl
vispgrädde
50 g
vit choklad

Till servering

hyvlad rabarber
hackad vit choklad
färsk mynta

För alla

Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och vit choklad.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 775 KJ / 185 kCal
Fett 13 g
Salt 0.1 g
Kolhydrater 15 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept