Rabarber semifreddo med vitchoklad och kardemumma

11
3
Rabarber semifreddo med vitchoklad och kardemumma

Magiskt god och fräsch glassdessert är denna semifreddo som görs med rabarber. Somrigare än så här blir inte din italienska semifreddo-efterrätt. Glassen smaksätts med kardemumma och vit choklad. Servera gärna semifreddon med rabarber i tunna remsor och extra vit choklad.

Rabarber semifreddo med vitchoklad och kardemumma

Ingredienser

ca 1 l

Rabarberkompott

200 g rabarber
1 tsk kardemummakärnor
1 dl strösocker
2 ägg
1/2 vaniljstång
2 msk strösocker
2 1/2 dl vispgrädde
50 g vit choklad

Till servering

hyvlad rabarber
hackad vit choklad
färsk mynta

För alla

Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och vit choklad.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Inger

2021-09-02

Jättegott och ganska lätt

Khadija

2021-07-22

Min grädde tjocknade aldrig heller. Visspade i ca 15 minuter. Testade blanda den med äggvitefluffet som knappt läppvispad vilket resulterade i att smeten sprack 😏. Testar jag igen kommer jag vispa grädden försig som i klassiskt recept.

Kerstin

2021-07-22

Hej! Är det fel i receptet? Man bör väl vispa grädden för sig först, innan man blandar den med äggulorna? Jag gjorde som det stod här och det var näst intill omöjligt att få det någorlunda tjockt.

Redaktionen ICAse

2021-07-22

Hej Kerstin! Det står helt rätt i receptet. Undrar vad som kan ha gått fel när du gjorde det... Vispade du tillräckligt länge? Hur blev slutresultatet? Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 775 KJ / 185 kCal
Fett 13 g
Salt 0.1 g
Kolhydrater 15 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden