UNDER 45 MIN | Medel

Pumpamarmelad med lime och vanilj

Pumpamarmelad med lime och vanilj smakar utmärkt på scones eller rostat bröd. Du gör den enkelt med riven pumpa, syltsocker, en lime och en vaniljstång. Värt att laga till helgens långfrukost!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 3 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, kärna ur och riv pumpan grovt på ett rivjärn. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
  2. Koka pumparivet, vaniljfröna och vaniljstången sakta med vattnet och syltsockret ca 30 minuter.
  3. Tvätta och riv det yttersta av skalet på limen. Rör ner limeskalet och saften från limen i marmeladen.
  4. Häll upp marmeladen på en ren burk, sätt på lock och låt svalna.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Ingredienser

Portioner: 3 dl
  • 1 klyfta pumpa gärna butternut eller muscat (1 klyfta motsvarar ca 500 g)
  • 1 vaniljstång
  • 1 dl vatten
  • 2 dl syltsocker
  • skal och saft från 1 lime (1 lime motsvarar 2 msk saft)

Näringsvärde
Per portion

Energi 1158 kJ / 277 kCal