Rabarbermarmelad

Ta tillvara vårens rabarber och koka en ljuvlig söt och syrlig rabarbermarmelad med smak av vanilj. Passar utmärkt till scones, på pannkakan och gröten eller till ostbrickan.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2022

Ingredienser
ca 1 liter
1 kg rabarber
1 vaniljstång
5 dl syltsocker
1/2 dl vatten
1/2 dl färskpressad citronjuice
Näringsvärde per liter
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Energi1787 KJ / 424 kCal
Fett1 g
Salt0 g
Kolhydrater104 g
Protein5 g
Kommentarer
Oj, så gott det blev. Jag hade i några hallon för att få lite rödare marmelad.
Marlene
2025-06-06Med syltsocker håller marmeladen minst 1 år oöppnad. Och öppnad i kylskåp flera månader.
Irene
2024-06-02Mycket gott, blandning av rabarber, vaniljstång och citron, mums!
Britt-inger
2024-05-06