Rabarbermarmelad
4.8Världens godaste

Ta tillvara vårens rabarber och koka en ljuvlig söt och syrlig rabarbermarmelad med smak av vanilj. Passar utmärkt till scones, på pannkakan och gröten eller till ostbrickan.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2022

Näringsvärde per liter
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Energi1787 KJ / 424 kCal
Fett1 g
Salt0 g
Kolhydrater104 g
Protein5 g
Kommentarer
17 stVi gjorde en egen liten "tvist" på receptet...vi tillsatte lite mörk rom (Captain Morgan), Blev väldigt god.
Karolina
Bra recept, hade i chiliflakes och svartpeppar för lite mer sting
Anette
Riktigt gott att lägga till stjärnanis eller kardemumma!
Lena
Oj, så gott det blev. Jag hade i några hallon för att få lite rödare marmelad.
Marlene
Med syltsocker håller marmeladen minst 1 år oöppnad. Och öppnad i kylskåp flera månader.
Irene
Mycket gott, blandning av rabarber, vaniljstång och citron, mums!
Britt-inger
Mycket bra och enkelt recept.
Ann-charlott
Kan man frysa in marmeladen?
Sinikka anneli
Jag min dumming trodde ju att den bara kunde stå och koka för sig själv. Rörde om efter 5 minuter och efter nästa 5 minuter var det fastbränt i botten på grytan. Smakade okej med en ton av bränt 🙈😅
Ingrid
Supergod till både havregrynsgröten och mackan! Gjorde den på ca 2,5 dl vanligt socker, kokade lite längre för att få den lite tjockare och för bättre hållbarhet. Blev alldeles lagom söt och kommer garanterat vara slut innan den blir dålig även om man gör på vanligt socker istället.
Jonna