Quorngryta med thaismak
Läcker quorngryta på quorn, zucchini, morötter och paprika. Allt blandas i kokosmjölk och smaksätts med currypasta och fisksås, vilket ger en god thailändsk smak. Servera gärna med vildris och inlagd mango.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2005
Ingredienser
4 portioner
200 g zucchini
1 morot
1 liten purjolök
1 paprika
2 msk rapsolja
2 tsk röd currypaste
1 burk kokosmjölk (à 400 g)
2 msk konc grönsaksfond
2 dl vatten
2 msk asiatisk fisksås
1 påse tinad grytbitar av quorn (à 300 g)
lite skuren gräslök till garnering
Till servering
vildrisblandning
sambal oelek
inlagd mango
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2560 KJ / 610 kCal
Fett32 g
Kommentarer
En favorit i vår familj som lagas ofta. Barnen fullkomligt älskar den. Lätt att variera genom att byta ut grönsaker efter säsong.
Tobias
2023-04-06Väldigt gott, våra barn älskar det med och rätten lagas ofta hos oss
Sanna
2020-01-18Jättegott! Både sambon och jag gillade denna rätt. Vi är nybörjare vad det gäller quorn men detta ska vi laga flera gånger. Rekommenderas!
Johanna
2017-11-28