Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Quorngryta med thaismak

Läcker quorngryta på quorn, zucchini, morötter och paprika. Allt blandas i kokosmjölk och smaksätts med currypasta och fisksås, vilket ger en god thailändsk smak. Servera gärna med vildris och inlagd mango.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär zucchinin i små tärningar. Finstrimla morot och purjolök. Kärna ur och finhacka paprikan.
  2. Hetta upp oljan i en stor panna. Fräs grönsakerna lätt. Rör i currypasten och häll på kokosmjölken samt fonden. Låt sjuda 5 minuter under lock.
  3. Tillsätt vatten, fisksås och grytbitar och låt allt bli varmt. Garnera med gräslök och servera genast.
  4. Till servering: Vildrisblandning, sambal oelek och Inlagd mango.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på quorn (innehåller ägg, mjölkprotein och gluten), currypasten och fisksåsen.
Gör glutenfri: byt ut quorn mot kycklingfilé.
Gör mjölkproteinfri: byt ut quorn mot kycklingfilé.
Gör äggfri: byt ut quorn mot kycklingfilé.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g zucchini
  • 1 morot
  • 1 liten purjolök
  • 1 paprika
  • 2 msk rapsolja
  • 2 tsk röd currypaste
  • 1 burk kokosmjölk (à 400 g)
  • 2 msk konc grönsaksfond
  • 2 dl vatten
  • 2 msk asiatisk fisksås
  • 1 påse tinad grytbitar av quorn (à 300 g)
  • lite skuren gräslök till garnering
Till servering
  • vildrisblandning
  • sambal oelek
  • inlagd mango
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2560 kJ / 610 kCal
Fett: 32 g
Läs mer om näringsvärden