Quorngryta med thaismak

Läcker quorngryta på quorn, zucchini, morötter och paprika. Allt blandas i kokosmjölk och smaksätts med currypasta och fisksås, vilket ger en god thailändsk smak. Servera gärna med vildris och inlagd mango.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2005

Ingredienser
4 portioner
200 g zucchini
1 morot
1 liten purjolök
1 paprika
2 msk rapsolja
2 tsk röd currypaste
1 burk kokosmjölk (à 400 g)
2 msk konc grönsaksfond
2 dl vatten
2 msk asiatisk fisksås
1 påse tinad grytbitar av quorn (à 300 g)
lite skuren gräslök till garnering
Till servering
vildrisblandning
sambal oelek
inlagd mango
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2560 KJ / 610 kCal
Fett32 g
Kommentarer
En favorit i vår familj som lagas ofta. Barnen fullkomligt älskar den. Lätt att variera genom att byta ut grönsaker efter säsong.
Tobias
2023-04-06Väldigt gott, våra barn älskar det med och rätten lagas ofta hos oss
Sanna
2020-01-18Jättegott! Både sambon och jag gillade denna rätt. Vi är nybörjare vad det gäller quorn men detta ska vi laga flera gånger. Rekommenderas!
Johanna
2017-11-28