Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Medel

Krämig quornpasta med Ajvar relish

Krämig pasta med quorn i färs eller filéer är ett middagsrecept som passar både vuxna och barn. Den paprikabaserade såsen Ajvar relish tillsammans med crème fraiche ger en härlig fyllighet som avrundas med den strimlade löken.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.
  2. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Fräs purjo och quorn, som inte behöver tinas först, i olja ca 5 minuter. Rör i lätt crème fraiche och Ajvar relish och krydda med salt och peppar.
  3. Låt pastan rinna av och blanda den med quornröran.
  4. Servera ur djupa tallrikar med sallad och bröd till.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på quorn (innehåller ägg, mjölkprotein och gluten). Byt ut quorn mot kyckling.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).

Tips

Vill du ha en mer energisnål maträtt kan lätt crème fraichen bytas ut mot mini-fraiche.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 280 g pasta (t ex spagetti)
  • 1 stor purjolök
  • 1 påse djupfryst quorn (à 300 g )
  • 2 dl lätt crème fraiche (15 % fett)
  • 1 dl ajvar relish (stark eller mild)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 krm peppar
  • 1 msk olja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2003 kJ / 480 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer