Jämtländsk "vilt"-gryta
Bjud på en snabb och krämig jämtländsk "vilt"-gryta gjord på quorn eller sojastrimlor. Enbären och rosmarinen i din goda gryta passar utmärkt med tillbehören av kokt potatis eller ris, extra gelé och haricots verts.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2011
Ingredienser
För alla
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj sojastrimlor i stället för quorn. Använd laktosfri grädde och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj sojastrimlor i stället för quorn. Byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning och smöret mot mjölkfritt matfett eller olja.
Gör äggfri: använd sojastrimlor, quorn innehåller äggvita.
Näringsberäkningen är inkl. potatis.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Tyvärr inget som gick hem här, för mkt enbär kanske...
Marija
2019-06-02grymt god gryta. i vart fall då jag använde oumph som var grillmarinerad.
Stefan
2018-11-19Då jag inte äter "köttsubstitut", dvs quorn etc använde jag högrev av god kvalitet istället. Fungerar utmärkt och grytan blev väldigt god. Bytte rosmarinen mot franska örter ( rosmarin ingår)samt lade i en köttbuljongtärning. Kan rekomenderas!
Cecilia
2011-11-05