Jämtländsk "vilt"-gryta
Bjud på en snabb och krämig jämtländsk "vilt"-gryta gjord på quorn eller sojastrimlor. Enbären och rosmarinen i din goda gryta passar utmärkt med tillbehören av kokt potatis eller ris, extra gelé och haricots verts.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2011
Ingredienser
4 portioner
1 dl torkad svamp t ex trattkantareller
2 dl vatten
1 påse fryst quorn i strimlor (à 300 g) eller torkade sojastrimlor (à 125 g)
1 gul lök
1 tsk enbär
1 msk smör
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 dl portvin
1 tsk torkad rosmarin eller färsk rosmarin (1 tsk torkad motsvarar 1 msk hackad färsk rosmarin)
2 tsk svartvinbärsgelé
1 1/2 msk japansk soja
1 krm svartpeppar
ev salt
ev 1/2 dl hackad bladpersilja till garnering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsberäkningen är inkl. potatis.
Energi1258 KJ / 301 kCal
Fett14 g
Salt2 g
Kolhydrater23 g
Protein14 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergott! Kunde gjort dubbelt så mycket, det gick åt! Kommer absolut göra igen!
Eva-lisa
2024-11-25Tyvärr inget som gick hem här, för mkt enbär kanske...
Marija
2019-06-02grymt god gryta. i vart fall då jag använde oumph som var grillmarinerad.
Stefan
2018-11-19