Jämtländsk "vilt"-gryta

Betyg 4 av 5.
27 personer har röstat
8Klimatsmart
Jämtländsk "vilt"-gryta

Bjud på en snabb och krämig jämtländsk "vilt"-gryta gjord på quorn eller sojastrimlor. Enbären och rosmarinen i din goda gryta passar utmärkt med tillbehören av kokt potatis eller ris, extra gelé och haricots verts.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2011

Jämtländsk "vilt"-gryta

Ingredienser

4 portioner
1 dl torkad svamp t ex trattkantareller
2 dl vatten
1 påse fryst quorn i strimlor (à 300 g) eller torkade sojastrimlor (à 125 g)
1 gul lök
1 tsk enbär
1 msk smör
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 dl portvin
1 tsk torkad rosmarin eller färsk rosmarin (1 tsk torkad motsvarar 1 msk hackad färsk rosmarin)
2 tsk svartvinbärsgelé
1 1/2 msk japansk soja
1 krm svartpeppar
ev salt
ev 1/2 dl hackad bladpersilja till garnering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
27 personer har röstat

Kommentarer

Supergott! Kunde gjort dubbelt så mycket, det gick åt! Kommer absolut göra igen!

Eva-lisa

2024-11-25

Tyvärr inget som gick hem här, för mkt enbär kanske...

Marija

2019-06-02

grymt god gryta. i vart fall då jag använde oumph som var grillmarinerad.

Stefan

2018-11-19

Näringsvärde per portion

Näringsberäkningen är inkl. potatis.
Energi1258 KJ / 301 kCal
Fett14 g
Salt2 g
Kolhydrater23 g
Protein14 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Quornspett med citron och örter
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Krämig quornpasta med Ajvar relish
Betyg 4 av 5.
34 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Wokade rotfrukter med curryquorn
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vårrullar med quornfärs och hoisindipp
Betyg 4.7 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Quorngryta med thaismak
Betyg 3.3 av 5.
35 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Älgstek med porter och svamp
Betyg 3.4 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga