Pepparrotsquorn

Betyg 3.5 av 5.
13 personer har röstat
3
Pepparrotsquorn

Tjusiga quornfiléer i en härlig sås med smak av pepparrot. Till quornfiléerna serverar du kokt potatis, morotslockar och en frisk citrusdressad sallad. Toppa med hackad persilja och njut.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2009

Pepparrotsquorn

Ingredienser

4 portioner
3 dl  kallt vatten
2 msk  konc grönsaksfond eller buljongtärningar (2 msk fond motsvarar 2 buljongtärningar)
1/2 msk  majsstärkelse (Maizena)
4   kryddpepparkorn
3 - 4   morötter
3 - 3 1/2 msk  färsk riven pepparrot
salt och nymalen svartpeppar
1 - 1 1/2   påse quornfiléer eller bitar (à 300 g)
1 msk  rapsolja
1 - 1 1/2 dl  matlagningsgrädde
3 - 3 1/2 msk  hackad persilja

För alla

Fri från gluten, men gluten hanteras i produktionsanläggningen för quorn.
Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.

Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2009.
Testlagarnas kommentarer är inlagda av ICA.se-redaktionen och finns även i Buffé nr 3 2009.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

TESTLAGARE MALIN SOLLERT Vi gillar quorn sedan tidigare, och det var kul med ett nytt, lättlagat recept som hela familjen tyckte om. Dessutom gick det snabbt att laga. Potatis passade bra till ? det behöver vi äta oftare! Vi lade till smörstekta kantareller andra gången. Gott, fast rätten var väldigt god redan från början. BETYG: 5,0

Redaktionen

2009-03-11

TESTLAGARE MIKAELA FREDIN Ingen av oss hade provat quorn tidigare. Säkert ett bra alternativ för den som inte vill äta kött, det påminde mycket om kyckling i konsistensen. Pepparrot är ingen personlig favorit, så andra gången kryddade vi med sambal oelek i stället och skvätte över lite färskpressad citronjuice. Vi kommer nog inte att äta quorn igen, men det var intressant att prova. BETYG: 2,5

Redaktionen

2009-03-11

TESTLAGARE ÅKE NILSSON Jag gillade pepparrotssåsen, men quornen tog inte åt sig av smaken. Andra gången kokade jag en stark buljong på tärning, förstärkt med lagerblad, peppar, jerkkrydda och en matsked riven pepparrot. Jag värmde quornen i buljongen. Då tog den åt sig av smakerna. Värt besväret om man vill få smak på quornen. I övrigt följde jag receptet. BETYG: 3,2

Redaktionen

2009-03-11

Testa liknande recept

Pepparkryddad quornfilé
Betyg 2.8 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Quornfilé med mangosalsa och rostat tortillabröd
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Quorn- och couscouswok
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Glasmästarsill
Betyg 3.6 av 5.
12 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Fläskfilésandwich
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krämig auberginesill med örter och pepparrot
Betyg 4.1 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga