Pepparrotsquorn
Tjusiga quornfiléer i en härlig sås med smak av pepparrot. Till quornfiléerna serverar du kokt potatis, morotslockar och en frisk citrusdressad sallad. Toppa med hackad persilja och njut.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2009
Ingredienser
4 portioner
3 dl kallt vatten
2 msk konc grönsaksfond eller buljongtärningar (2 msk fond motsvarar 2 buljongtärningar)
1/2 msk majsstärkelse (Maizena)
4 kryddpepparkorn
3 - 4 morötter
3 - 3 1/2 msk färsk riven pepparrot
salt och nymalen svartpeppar
1 - 1 1/2 påse quornfiléer eller bitar (à 300 g)
1 msk rapsolja
1 - 1 1/2 dl matlagningsgrädde
3 - 3 1/2 msk hackad persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
TESTLAGARE MALIN SOLLERT Vi gillar quorn sedan tidigare, och det var kul med ett nytt, lättlagat recept som hela familjen tyckte om. Dessutom gick det snabbt att laga. Potatis passade bra till ? det behöver vi äta oftare! Vi lade till smörstekta kantareller andra gången. Gott, fast rätten var väldigt god redan från början. BETYG: 5,0
Redaktionen
2009-03-11TESTLAGARE MIKAELA FREDIN Ingen av oss hade provat quorn tidigare. Säkert ett bra alternativ för den som inte vill äta kött, det påminde mycket om kyckling i konsistensen. Pepparrot är ingen personlig favorit, så andra gången kryddade vi med sambal oelek i stället och skvätte över lite färskpressad citronjuice. Vi kommer nog inte att äta quorn igen, men det var intressant att prova. BETYG: 2,5
Redaktionen
2009-03-11TESTLAGARE ÅKE NILSSON Jag gillade pepparrotssåsen, men quornen tog inte åt sig av smaken. Andra gången kokade jag en stark buljong på tärning, förstärkt med lagerblad, peppar, jerkkrydda och en matsked riven pepparrot. Jag värmde quornen i buljongen. Då tog den åt sig av smakerna. Värt besväret om man vill få smak på quornen. I övrigt följde jag receptet. BETYG: 3,2
Redaktionen
2009-03-11