Quornfärsgryta tandoori med gult ris

Quorn har seglat upp som populär ersättare till kött. Det är framställt av ett svampprotein och äggvita och finns som färs, i biffar och filéer. I denna mustiga och smakrika gryta får färsen fin smak av tandoorikrydda, ärter och grönsaker. En favorit för både köttätare och vegetarianer!

Ingredienser
4 portioner
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
300 g quornfärs
2 msk olja
2 msk tandoorikrydda
5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 dl havredryck
salt
svartpeppar
3 dl basmatiris
2 krm gurkmeja
Till servering
mango chutney
rostade kokosflingor
Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2288 KJ / 547 kCal
Fett15 g
Salt3.75 g
Kolhydrater72 g
Protein24 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Lite mer tandoori, kanske koka med en chili så det blir lite mer sting så blir det toppen. Mangochutneyn var fin brytning. Lite småbladssallad är inte fel.
Pia
2025-08-22