Quornburgare med soltorkad tomatkräm
Här blir quornfärs tillsammans med riven morot, soja och basilika till matiga vegetariska burgare – perfekta att lägga på grillen. En snabbfixad dressing på soltorkad tomatkräm blir pricken över i. Varva med sallad, tomat och lök i hamburgerbröd.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2013
Ingredienser
8 portioner
300 g fryst Quorn färs
2 kokta kalla potatisar
1 morot
2 ägg
1 msk japansk soja
2 msk vetemjöl
1 dl hackad basilika
1 tsk salt
2 krm peppar
Dressing
1 burk soltorkad tomat -créme (à 140 g)
1 dl majonnäs
1 dl crème fraiche
Tillbehör
8 hamburgerbröd
8 salladsblad
1 rödlök i skivor
2 tomater i skivor
1 1/2 dl strimlade soltorkad tomat
klyftpotatis
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2762 KJ / 660 kCal
Fett27 g
Salt3.84 g
Kolhydrater80 g
Protein19 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Rekommenderas ej
Erik
2023-12-20