Quornburgare med soltorkad tomatkräm

8
0
Quornburgare med soltorkad tomatkräm

Här blir quornfärs tillsammans med riven morot, soja och basilika till matiga vegetariska burgare – perfekta att lägga på grillen. En snabbfixad dressing på soltorkad tomatkräm blir pricken över i. Varva med sallad, tomat och lök i hamburgerbröd.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2013

Quornburgare med soltorkad tomatkräm

Ingredienser

8 portioner
300 g fryst Quorn färs
2 kokta kalla potatisar
1 morot
2 ägg
1 msk japansk soja
2 msk vetemjöl
1 dl hackad basilika
1 tsk salt
2 krm peppar

Dressing

1 burk soltorkad tomat -créme (à 140 g)
1 dl majonnäs
1 dl crème fraiche

Tillbehör

8 hamburgerbröd
8 salladsblad
1 rödlök i skivor
2 tomater i skivor
1 1/2 dl strimlade soltorkad tomat
klyftpotatis

För alla

Innehåller, gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2762 KJ / 660 kCal
Fett 27 g
Salt 384 g
Kolhydrater 80 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden