Quinoasallad med sparris och salsa romesco

Betyg 4.2 av 5.11 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Quinoasallad med sparris och salsa romesco

En matig bön- och quinoasallad fylld med säsongens fina färska grönsaker. Allt kan förberedas dagen innan och så blandar man ihop salladen med dressingen strax innan serveringen. Salsan är en höjdare – gör gärna extra mycket för den håller sig flera dagar och passar också till allt grillat.

Quinoasallad med sparris och salsa romesco

Ingredienser

8 bufféportioner
6 port quinoa
250 g grön sparris
4 färska lökar
250 g pimiento de padron
2 msk olja
salt
peppar
1 förp kokta cannellinibönor (à 400 g)
2 msk vinäger
4 msk olivolja
65 g babyspenat

Salsa romesco

ca 300 g grillade paprikor (300 g motsvarar ca 4 paprikor)
2 vitlöksklyftor
1 dl rostade mandelspån
6 msk olivolja
4 msk rödvinsvinäger
2 skivor glutenfritt vitt bröd

Gör så här

00:06:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per bufféportion

Energi1872 KJ / 445 kCal
Fett27 g
Salt2 g
Kolhydrater36 g
Protein11 g

Testa liknande recept

  • Pimiento de padrón - padrones
    Betyg 4.2 av 5.23 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Kokosrostade pimientos de padrón
    Betyg 3.1 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Padrones med alg- och sesamsalt
    Betyg 2.7 av 5.38 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad