Padrones med alg- och sesamsalt

38
0
Padrones med alg- och sesamsalt

Tapasfavorit nu på grillen. Färska pimientos de padron, en slags chilifrukt, hittar man i grönsaksdisken. I Spanien steker man dem i olivolja och strör över salt. Här grillar vi dem och smaksätter med ett asiatiskt salt på flingsalt, rostade sesamfrön och nori.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2014

Padrones med alg- och sesamsalt

Ingredienser

4 portioner
1 noriark
2 tsk flingsalt
2 msk rostade sesamfrön
200 g pimiento de padron (chilifrukt)
2 msk olivolja

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

38

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 315 KJ / 75 kCal
Fett 7 g
Salt 173 g
Kolhydrater 2 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden