Quinoasallad med rostade grönsaker, lax och rödlökskvarg
Lax är en riktig vardagshjälte när du vill äta proteinrikt och gott. Här i en färgglad fusion med quinoa, spenat och rostade grönsaker, toppad med syrlig rödlökskvarg.
Ingredienser
4 portioner
Quinoasallad
1 zucchini
2 morötter
1 röd paprika
1 gul lök
1 1/2 msk olivolja
salt och svartpeppar
4 port quinoa (gärna tricolore)
1 ask färsk bladpersilja (à 20 g)
1/2 citron
65 g babyspenat
Rödlökskvarg
1 rödlök
250 g kvarg (0,2%)
Lax
4 port laxfilé (à 150 g)
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri kvarg.
Gör mjölkproteinfri: byt kvargen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2492 KJ / 596 kCal
Fett28 g
Salt1 g
Kolhydrater37 g
Protein42 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott men rödlökskvargen va inte så trevlig. Godare med något annat, typ tsatsiki
Olivia
2024-08-25Bytte ut quinoa mot bulgur och missade att det skulle vara babyspenat i salladen men tog sallads- och purjolök istället. Väldigt gott och mättande.
Linda
2024-08-19Vi har både gluten och laktosintolerans i familjen, så vi uppskattar idéer om roliga och goda matmöjligheter ! Och just det här receptet ska prövas i påsk !
Kerstin
2017-04-03