Quinoasallad med rostade grönsaker, lax och rödlökskvarg

38
1
Quinoasallad med rostade grönsaker, lax och rödlökskvarg

Lax är en riktig vardagshjälte när du vill äta proteinrikt och gott. Här i en färgglad fusion med quinoa, spenat och rostade grönsaker, toppad med syrlig rödlökskvarg.

Skriv ut
Quinoasallad med rostade grönsaker, lax och rödlökskvarg

Ingredienser

4 portioner

Quinoasallad

1
zucchini
2
morötter
1
röd paprika
1
gul lök
1 1/2 msk
olivolja
-
salt och svartpeppar
4
port quinoa (gärna tricolore)
1
ask färsk bladpersilja (à 20 g)
1/2
citron
65 g
babyspenat

Rödlökskvarg

1
rödlök
250 g
kvarg (0,2%)

Lax

4
port laxfilé (à 150 g)

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri kvarg.
Gör mjölkproteinfri: byt kvargen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

38

Kommentar

Kerstin

2017-04-03

Vi har både gluten och laktosintolerans i familjen, så vi uppskattar idéer om roliga och goda matmöjligheter ! Och just det här receptet ska prövas i påsk !

Näringsvärde per portion

Energi 2492 KJ / 596 kCal
Fett 28 g
Salt 1 g
Kolhydrater 37 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept