Quinoasallad med rostade grönsaker, lax och rödlökskvarg

Lax är en riktig vardagshjälte när du vill äta proteinrikt och gott. Här i en färgglad fusion med quinoa, spenat och rostade grönsaker, toppad med syrlig rödlökskvarg.

Ingredienser
4 portioner
Quinoasallad
1 zucchini
2 morötter
1 röd paprika
1 gul lök
1 1/2 msk olivolja
salt
svartpeppar
4 port quinoa (gärna tricolore)
1 ask färsk bladpersilja (à 20 g)
1/2 citron
65 g babyspenat
Rödlökskvarg
1 rödlök
250 g kvarg (0,2%)
Lax
4 port laxfilé (à 150 g)
Gör så här
00:25:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2492 KJ / 596 kCal
Fett28 g
Salt1 g
Kolhydrater37 g
Protein42 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
4 stFramförallt bra recept till vardags, då det är väldigt enkelt att tillaga med grönsaker och lax i ugn. Ingen smaksensation men gott nog att upprepa.
Annelie
Jättegott men rödlökskvargen va inte så trevlig. Godare med något annat, typ tsatsiki
Olivia
Bytte ut quinoa mot bulgur och missade att det skulle vara babyspenat i salladen men tog sallads- och purjolök istället. Väldigt gott och mättande.
Linda