Grillad fläskfilé späckad med merguez | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Grillad fläskfilé späckad med merguez

Extra smakrikt blir köttet med en fyllning av kryddig merguez-korv. Gör till den grillade fläskfilén en nyttig och utsökt quinoasallad med bland annat rödbetor, quinoa, rödkål, fikon och fetaost. Servera med en krämig vitlöksdressing!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rödbetsquinoa: Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Fräs kål och lök i lite olivolja några minuter. Lägg i rödbetor, fikon och quinoa. Smaka av med vitlökssalt och smula över osten.
  3. Vitlöksdressing: Blanda alla ingredienser till dressingen. Smaka av med salt och peppar.
  4. Dela varje filé i två bitar och gör ett hål längs genom hela köttet. Det görs lättast med en smal, vass kniv eller ett runt brynstål. Fyll hålet med korv. Lägg köttet i dubbla plastpåsar.
  5. Örtmarinad: Vispa ihop marinaden och häll på. Låt marinera i kyl i minst 30 minuter.
  6. Torka av köttet lite och grilla på medelvärme, ca 20 minuter eller tills innertemperaturen är 65°C. Låt köttet vila innan det skärs upp.
  7. Servera med quinoasallad och dressing. Garnera gärna med färsk rosmarin.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 1/5 kg fläskfilé
  • 4 merquez
Rödbetsquinoa
  • 4 dl röd eller svart quinoa
  • 1 liten bit strimlad rödkål
  • 1 skivad rödlök
  • 4 kokta färska rödbetor (eller dubbelt så många inlagda klyftade)
  • 4 torkade fikon
  • 1 tsk vitlökssalt
  • 75 g fetaost
Vitlöksdressing
  • 2 dl matyoghurt
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 tsk flytande honung
  • salt och peppar
Örtmarinad
  • 4 msk soja
  • 4 msk olivolja
  • 4 msk färska örter t ex timjan eller rosmarin
  • 4 vitlöksklyftor
Lägg till i inköpslistan