Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Svart quinoasallad med avokado och blåbär

Svart quinoa blir ett dramatiskt inslag i den här salladen med solgul senapsdressing och blandade frön. Det kanske låter lite konstigt att kombinera blåbär med fänkål, avokado och spenat, men våga prova för det blir otroligt gott. Inte minst till gravad lax.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vinägrett: Vispa ihop senap, vinäger, salt och peppar i en skål. Tillsätt oljan, lite i taget, under fortsatt vispning. Ställ åt sidan.
  2. Sallad: Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna.
  3. Ansa och skiva fänkålen tunt, gärna på mandolin. Lägg i en bunke med isvatten.
  4. Dela och kärna ur avokadon. Gröp ur köttet och skär i mindre bitar.
  5. Blanda quinoa, fänkål, avokado, spenat och blåbär med vinägretten.
  6. Till servering: Blanda ihop solrosfrön, pumpakärnor med chiafrön och toppa salladen med fröblandningen.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
Vinägrett
  • 1 msk grov senap
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm malen svartpeppar
  • 1 dl olivolja
Sallad
  • 2 dl svart quinoa
  • 1 fänkål (à 250 g)
  • 2 mogna avokador
  • 100 g babyspenat
  • 2 dl färska blåbär
Till servering
  • 1 msk rostade solrosfrön
  • 1 msk rostade pumpakärnor
  • 1 msk chiafrön
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?