Quinoa- och avokadosallad med rostade rotfrukter
Vacker sallad med quinoa och rostade rotfrukter. En riktigt färg- och smakrik sallad som är perfekt att bjuda på till sommarlunch. Till salladen serverar du knaperstekt bacon och glutenfritt bröd.
Ingredienser
4 portioner
3 morötter
3 palsternackor
2 rödlökar
1 - 1 1/2 msk olja
salt
svartpeppar
2 dl quinoa
150 g haricots verts (bönor)
2 avokado
2 msk citronjuice
3 msk olivolja
1 påse färsk spenat (à 65 g)
Gör så här
Näringsberäkningen gäller inkl bacon och bröd.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2965 KJ / 709 kCal
Fett43.9 g
Kolhydrater54.4 g
Protein17.8 g
Kommentarer
Supergott och enkelt. Jag brukar göra med halloumi istället för bacon när jag har gäster som inte äter kött. Gärna med persiskt bröd (recept från ICA) och hummus till.
Catharina
2023-04-01Lite snopet att bacon inte var upptaget i ingredienslistan. Fick slänga i fetaost i stället.
Cecilia
2022-06-13Hej Cecilia! Tack för att du uppmärksammade det för oss. Vi ska be våra kockar se över receptet. Hoppas att du tyckte att salladen var god! 😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-06-16Supergott och enkelt!
Carl
2017-03-16