Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Quinoa- och avokadosallad med rostade rotfrukter

Vacker sallad med quinoa och rostade rotfrukter. En riktigt färg- och smakrik sallad som är perfekt att bjuda på till sommarlunch. Till salladen serverar du knaperstekt bacon och glutenfritt bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Sätt in en plåt i ugnen.
  3. Skala morötter, palsternackor och rödlök. Skär i bitar, palsternackorna lite större än morötterna och löken i klyftor. Blanda morötter och palsternackor med oljan, salt och peppar. Lägg allt på den heta plåten. Sätt in mitt i ugnen 20-25 minuter eller tills allt är mjukt. Rör om efter halva tiden och lägg i rödlöken. Ta ut grönsakerna och låt dem svalna något.
  4. Koka quinoan enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Ansa bönorna och koka dem tillsammans med quinoan när det återstår ca 5 minuter av koktiden.
  6. Dela, kärna ur, gröp ur avokadon ur skalet och skär den i klyftor
  7. Blanda rotfrukter med quinoa, bönor, avokado, citronsaft och olivolja, smaka av med salt och peppar. Vänd ner spenaten.
  8. Servera med stekt bacon och bröd.

Näringsberäkningen gäller inkl bacon och bröd.

För alla

Rätten är fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.

Tips

Quinoa är ett frö från en ört som härstammar från Sydamerika. Går att byta ut mot ris.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 morötter
  • 3 palsternackor
  • 2 rödlökar
  • 1 1/2 msk olja
  • salt och svartpeppar
  • 2 dl quinoa
  • 150 g haricots verts
  • 2 avokado
  • 2 msk citronjuice
  • 3 msk olivolja
  • 1 påse färsk spenat (à 65 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2965 kJ / 709 kCal