Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN |

Quinoasallad med rostade rotsaker och halloumi

Quinoasallad med rostade grönsaker och halloumi är en både mättande och varm vegetarisk rätt som enkelt kan kompletteras med kött, fisk eller fågel av något slag. Matsallader passar bra till både lunch och middag.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala och skär morötter och palsternackor i bitar. Skala och klyfta löken.
  3. Blanda rotsakerna på en plåt med 2/3 av olivoljan, timjan, salt och peppar.
  4. Rosta mitt i ugnen ca 30 minuter.
  5. Blanda yoghurten med rivet skal från halva citronen. Smaka av med salt och peppar. Hacka hälften av ruccolan och vänd ner.
  6. Koka quinoan enligt anvisningen på förpackningen.
  7. Skär halloumin i kuber. Stek den runtom i resten av olivoljan i en stekpanna strax innan servering.
  8. Blanda rotsakerna med quinoa. Smaka av med pressad citron, salt och peppar. Vänd ner halloumi och resten av ruccolan.
  9. Servera med en klick ruccolayoghurt.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt och byt ut halloumi mot laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja) och uteslut osten alt. byt den mot tofu.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 morötter
  • 3 palsternackor
  • 2 rödlökar
  • 3 msk olivolja
  • 1/2 tsk torkad timjan
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 citron
  • 65 g ruccola
  • 3 dl quinoa
  • 2 förp halloumiost (à 200 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2734 kJ / 654 kCal

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB