Quinoa med rostade rotfrukter och hummus

Ja, här talar receptnamnet för sig självt! Rotfrukterna rostas i ugn, för att den perfekta sötman ska komma fram, och de passar underbart ihop med salladen gjord på quinoa, persilja, citron och olja. En klick hummus vid sidan av tillför krämighet till rätten.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2025

Ingredienser
4 portioner
2 palsternackor (à ca 140 g)
3 morötter
150 g rotselleri
1/2 dl rapsolja
salt
peppar
2 rödlökar
1/2 dl pumpakärnor
3 dl okokt röd quinoa eller quinoa-mix
2 vitlöksklyftor
1 tsk sambal oelek
1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
1/2 citron
65 g babyspenat
175 g hummus (gärna på gul- och höstärta)
Gör så här
00:25:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2694 KJ / 644 kCal
Fett32 g
Salt1.8 g
Kolhydrater64 g
Protein16 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
24 stMer grönsaker och mindre quinoa tycker jag. God smak annars.
Lizmari
Gott med fetaost blandat i.
Maria
God men ta 1,5-2 sats av kryddningen plus lite mer olja.
Maria
Riktigt gott! Tog lite extra sambal och adderade fetaost som jag såg att någon tipsat om. 👍🏻
Maria
Jättegott! Finns numera i mina gillade recept! Rostad rotselleri är ny favorit hos mig. Persiljeoljan var verkligen pricken över I:t!
Solveig
Återkommande favorit!
Angelica
Gott, fräscht och enkelt att göra. Kommer definitiv att lagas igen
Anna
Enkelt recept att följa. Tog något längre tid än väntat. Lite smaklöst men smakade bra och nyttigt 👌👌
Elin
Överraskande gott! Här kan man ju anpassa fritt om man vill lägga till protein eller byta ut till någon rotsak man gillar bättre. Supergott och bra recept!
Marie-louise
Det var väldigt gott och smakrikt.
Anette