Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Quesadilla med sojafärs, chili, tomat och mango

Mellan de nystekta tortillabröden döljer sig sojafärs, en god överraskning för alla som vill äta mindre kött. Lägg till mango och du får en vego-quesadilla med lite exotisk sötma till mellanmålet eller snabba lunchrätten.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär mangon i tärningar.
  2. Ansa och strimla salladslöken. Skala och riv vitlöken. 
  3. Stek sojafärsen, salladslöken och vitlöken i oljan i en stekpanna. Krydda med salt, peppar och sambal oelek.
  4. Skiva tomaterna. 
  5. Lägg ut 4 tortillabröd, fördela färs, mango, tomater och ost på bröden. Lägg resten av bröden på fyllningen.
  6. Stek bröden i en torr stekpanna ca 1 minut på varje sida.
  7. Till servering: Skär quesadillan i bitar och servera med gräddfil.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria tortillabröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 mango
  • 125 g salladslök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 300 g sojafärs
  • 1 msk olja
  • salt och svartpeppar
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 tomater
  • 8 tortillabröd (medium)
  • 3 dl riven ost
Till servering
  • gräddfil
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3102 kJ / 741 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept