UNDER 30 MIN | Medel

Minisalsiccia med ljummen potatissallad

Dessa salsiccias må vara små, men fullproppade med mycket smak! Ihop med en ljummen potatissallad som fått vändas i dijonsenap, olja och kryddor blir denna middag en riktig fullpoängare.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 5, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär potatisen i mindre bitar och koka dem mjuka i saltat vatten.
  2. Skär tomaterna i halvor och strimla gräslöken. Skär rädisorna i klyftor.
  3. Stek korvarna i en stekpanna.
  4. Blanda dijonsenap och oljan, krydda med salt och peppar. Rör i tomaterna och gräslöken, potatisen och salladen. 
  5. Servera potatissalladen till korven. Toppa med mangold.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 400 g potatis
  • 250 g tomatmix
  • 1/2 ask gräslök (à 20 g)
  • 125 g rädisor
  • 2 förp mini salsiccia (à 180 g)
  • 1/2 msk dijonsenap
  • 1/2 msk olivolja
  • salt
  • peppar
  • 1/2 påse röd mangold (à 65 g)

Näringsvärde
Per portion

Energi 3287 kJ / 785 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept