Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Pyttipanna med pancetta

Snabbmat på ett lite lyxigare sätt. Med denna pyttipanna där du adderar pancetta, ägg och crème fraiche får du en balanserad rätt med det där lilla extra. Garnera med färsk persilja och servera med en grön sallad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 49, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Stek pancettan och lyft upp på en tallrik.
  2. Stek pytten i oljan i en stekpanna, krydda med salt och peppar. Vänd ner panchettan och lägg upp pytten i en skål.
  3. Stek äggen.
  4. Hacka persiljan.
  5. Servera pytten med ägg, crème fraiche, persilja och sallad.

För alla

Rätten är fri från gluten men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 160 g pancetta
  • 500 g vegetarisk pytt
  • 1/2 tsk olja
  • salt
  • peppar
  • 2 ägg
  • 1 ask färsk persilja (à 20 g)
  • 1 dl lätt crème fraiche paprika & chili
  • 1/2 påse mâchesallad (à 65 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2223 kJ / 532 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer